Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela zdařilá parodie na mayovky ztrácí zhruba v půlce svůj náboj, a zatímco v první půlce připadal zhruba jeden trapný vtip na čtyři skvělé, tak v druhé půlce se ten poměr obrátil. Je to škoda. Ale i tak se jedná o dobrou komedii, u které se dá zasmát a která dokazuje, že i v Německu se trochu humoru dá najít ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem se bál si to pustit, ale protože mám parodie opravdu, opravdu rád, překonal jsem se - a dobře jsem udělal. Typicky německy koprní herci do tohohle sednou jak prdel na hrnec, pravda, většina gagů s Šošonama mi přišla naprosto nevtipná (snad až na natírání teepee:), ale Abahači (skvěle dabovanej Petrem Rychlým) a hlavně padouch Santa Maria a jeho ujetí poskoci to bravurně vynahradili. Super perforator song nelze nezmínit, stejně jako vynikající kopírování (dnes už starého) humoru Připoutejte se, prosím! nebo Bláznivé střely ("Nechceme nikam jet, jsme unavení!" "Kdo to řekl?" "John, John!" "Tak ty jsi unavený, Johne... Dobře, Johne, šup do postele a ostatní na sedla! A jak se říká?" "Dobrou noc, Johne!":) 65% ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

nemci sú divný národ. nielenže majú chlpaté baby, sú dosť nesympatický, ale čo je asi najhoršie točia strašne nevtipné a otrasné komédie a myslia si že sú dobré (premieru budem mať sci-fi komédia od tvorcov manitua a podľa ukážok to bude opäť otrasné)!!! bully je možno v nemecku a vo svojej bullyparade král paródie a humoru, ale to nestačí k natočeniu poriadneho filmu a už vôbec nie paródie (i keď tady nejde o paródiu v pravom zmysle slova). vtipov je tu málo (a skoro všetky sú slabé, dá sa povedať také tele-teleovské), celý film sa pomaly vlečie a zachrániť ho nedokáže ani (jediná vtipná) postava hlavného gangstera. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sice těžce stupidní parodie na všemožné vinetuovky, ale zároveň se velmi vhodně trefuje do zavedených klišé. A navíc taková parodie tu ještě nebyla. Teplý bratr Abahačiho Winetač je dobrý nápad a slušný zdroj zábavy, výborné jsou odkazy na Karla Maye a samotnou osobu Vinetua. Takže při veškeré stupiditě tohoto filmu jsem se i překvapivě bavil a za to (ale hlavně asi za odvahu trefovat se něčeho tak posvátného) si tahle šaškárna 60 % zaslouží. Hau, domluvil jsem. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Jako o úplný odpad se nejedná, výjimečně se i zasmějete a film má relativně slušný spád, takže kromě znechucení, alespoň nepociťujete nudu. Ale například fórky ohledně homosexuálního bratra Abahachiho jsou teda až moc....(úroveň 12ti letého dítěte? - a vy v něčem takovém hrajete či třeba režírujete???) Ačkoliv jsem o filmu nevěděl zhola nic, bylo mi jasné, že takhle přehnaně nevkusný a trapný humor nemůže snad ani pocházet z USA. Ano, další potvrzení mého nevalného názoru o německé kinematografii... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)
  • V době premiéry filmu na TV Pro7 padl divácký rekord ve sledovanosti. Film sledovalo 12,2 milionu diváků, což bylo 32 % sledujících. (dinamit_1)

Reklama

Reklama