Reklama

Reklama

Volání divočiny

  • Velká Británie Born Free (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šelma patří do divočiny, i když je od mala vychovávána jako domácí mazlíček. Ani přítulné, lidi milující stvoření, svou podstatu a přirozenost zapřít nemůže. Lvice Elsa, kterou manželé Adamsonovi, žijící a pracující v Keni, nalezli jako bezbranné mládě, nebyla žádnou výjimkou. Byla mírná, přítulná, oddaná a poslušná. Neztratila však svou hravost a právě na její následky měla doplatit. Ortel byl jasný: lvice musí do zoologické zahrady. Joy Adamsonová si však neuměla představit, že by Elsa měla strávit zbytek života v kleci... Film, natočený podle autobiografického románu Joy Adamsonové, vypráví skutečný příběh lvice Elsy, tak jak se počátkem šedesátých let udál. Snímek, který obletěl celý svět, získal dva Oscary (za původní hudbu a za píseň Born Free). Virginia McKennaová a Bill Travers, představující manžele Adamsonovy, byli v době natáčení Volání divočiny rovněž manželé. Společně se pak objevili i v dalších snímcích podobného typu, např. Obklíčeni slony. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

easaque 

všechny recenze uživatele

tento film jsem viděl kdysi v dětství a když byly ty Vánoce, tak jsem si ho chtěl připomenout. I po těch letech se mi stále líbil a má své kouzlo a tak tento nenáročný rodinný snímek asi nikdy nezestárne. Pro milovníky přírody je to to pravé odpočinkové. které dává naději těm, co se snaží o něco dobrého. Je poctivě natočený a navíc si vážím práce se zvířaty a tady to muselo být hodně náročné, proto dávám své 4*. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Dvojice hloupých pokrytců s neskutečně velkým srdcem, kteří střílí všechny lvy, kromě té jedné jediné milované Elsy, si vás získá i přes to, že byste jim za ty jejich nápady rádi omlátili o hlavu svazek všech spisů od Davida Attenborougha. A jako vrchol všeho jim to všechno vyjde. Boooooorn free, tjá dá dá dá dí dá... ()

Reklama

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Pre tých, ktorí už aspoň raz v živote počuli o levici Else je táto, skoro až romantická dráma povinnosťou. Hoci som viackrát videl a mám aj radšej temnejšie pokračovanie v podobe Strážcu levov, táto dobrodružná klasika s ojedinelým príbehom, pútavou Afrikou a dojemným ústredným motívom, ani po rokoch nestratila nič na svojom pôvabe. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Fotbal, Brexit, Silvestr a další mezinárodní události světového významu jsou mi šumafuk, ale co mi vadí, je, když Euro-rouro-kňouro místo podstatných věcí řeší třeba přemnožení mývalů a brojí proti bezbranným medvídkům. O lvici Else jsem četla někdy ve 2. třídě a sama jsem jednu chovala. Jmenovala se Nancy, měřila asi 5 cm v kohoutku, několikrát denně jsem jí měnila vodu a kradla pro ni salám z ledničky. Byla gumová, tak moc nevyrostla, a živou jsem nedostala ani pod stromeček. Každopádně skutečná Elsa je důkazem, že nejen lidi, ale i zvířata můžou žít věčně. A někdy i déle. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jee, to je tak nunu. 3 mala rozdovadena lvicata a nejmensi Elsa, se kterou si hrajeme v prubehu celeho filmu. Cutenesss faktor 100%. Ale zaroven je to pekny film v Africke prirode a ke vsemu podle skutecne udalosti. John Barry za song "Born Free" i za hudbu dostal Oscara a uz se pekne trenoval na dalsi Oscarove zne ve Vzpomnikach na Afriku, tohle tema je pro nej ocividne vyvolene, proti Born Free jsou ale nudne Vzpominky na Afriku hadr. 8/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Joy Adamsonové, proslulé ochránkyně zvířat, malířky a spisovatelky. Narodila se jako Friederike Victoria Gessnerová v Opavě, v ulici Na Rybníčku čp. 48. (Vacablatna)
  • Ve filmu můžeme vidět automobil Land Rover 109 série 11a z roku 1966. (sator)
  • Je iróniou, že i keď manželia Adamsonovci dlhé roky pracovali s divokými šelmami, obaja boli zabití ľuďmi. Joy zabil jej asistent, ktorého prepustila, a Georga banditi, ktorí ho zastrelili, keď išiel pomôcť svojmu asistentovi. (ČSFD)

Reklama

Reklama