Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já vím, že to je způsobeno i tím, že jsem měl na film tu správnou náladu, ale mě bavila jeho poetika, bavila mě jeho atmosféra, a nakonec i ten finální twist, který jsem bohužel znal dopředu, což mě trochu mrzelo. Ale to má člověk z toho, že kouká na dokumenty o slasherech. „Sleepaway Camp“ mi ale přišel jako dobrý slasher, a i když není tak explicitní, je nápaditý. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Najprv som videl všetky ostatné časti okrem toho 30 minútového.A konečne sa mi podarilo pozrieť aj tento.Už na začiatku som pochopil že film bude chýbať podstatná časť logiky.No tu Angela začala ,jej bitúnok začal písať svoju históriu.Má to 31 rokov a tak k tomu pristupujem,keby to bola nová snímka nemala by u mňa šancu a Angela tam bola ešte mladučká a skoro vôbec nič nehovorila.Tá pointa po nej sa mi mala vykriviť sánka ale to sa nestalo.Už som ju začal tušiť vtedy,keď jedna z namyslených čupiek jej vyčítala že nechodí vôbec do sprchy a vzápätí tam bola krátka spomienka na detstvo a tam to bolo už jasné.Tých vrážd tam nebolo veľa a aj niektoré sa tvárili čisto ako nehoda a nie ako chladnokrvná vražda.Táto časť je na dobrej úrovni ale aj tak to nieje nič výnimočné.Tu to začalo ale škoda že to tu aj neskončilo.Ked si niekto chce pozrieť camp horor nech najprv dá šancu The Burning a práve tu ma mrzí že nieje pokračovanie. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tahle série unikala, pak jsem viděl Return to Sleepaway Camp a hodně se mi to líbilo. Takže po dlouhé době přišel čas napravit resty. Trošku problém je, že jsem samozřejmě o pointě věděl dopředu. Přesto posledních 10-15 vteřin i tak stojí za to a má to fakt koule. Což se ale nedá říci o zbytku filmu. Ten je prostě divný. Nesmyslné, naprosto mimózní, monology velmi podivných, bizarních postav, nesympatických, směšných, tupých a tragických, v hodně roztodivných hadrech (i na počátek osmdesátých let). Prostě nechutné freakshow k zblití a pochcání smíchy. Scénář drží pohromadě jen tak tak, s logikou si moc hlavu nedělá, je jednoduchý jako chleba s máslem. Vraždy jsou fajn, svou povahou, natočeny mohly být určitě lépe. Atmosféru to nemá vůbec (až na těch posledních pár vteřin a ulítlé scény s tetičkou), kromě takřka autistického Angelina pohledu. Já mám osmdesátá léta hrozně rád, prakticky na ně nedám dopustit, ale tenhle film je dokáže docela i znechutit, jako by v sobě koncentroval všechno špatné té doby. Doufám, že další díly budou trochu lepší. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Sleepaway camp je klasickým zástupcem kempového slasheru, který si jednoznačně bere inspiraci ze známějšího 'FRIDAY THE 13TH'. Vrah zde v žádném případě nedosahuje kvalit Jasona (to nikdo :-) ), ale i tak jsou vraždy efektní, nápadité a oběti neumírají během pár sekund. S hereckými výkony to je sice na čtýru, ale to už je v tomhle subžánru celkem standard. Menší výtku bych našel v celkem pozitivním duchu, takže o navozování strachu tady nejde mluvit, přesto jde podle mě o příjemnou vyvražďovačku a hlavně závěrečná scéna se musí vidět. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sleepaway Camp je béčkový horor jako vyšitý. Hloupé dialogy, na první pohled dobrá pointa, která se ale ztrácí v plytlém ději a rovněž tlupa rádoby přesvědčivých herců. Nicméně ve výsledku tento film neurazí (a samozřejmě ani neohromí) a vraždy jsou občas nápadité a brutální, ale celkem očekávatelné. Rozhodně můžu říct, že na takovém táboře bych si nikdy nechtěl ocitnout. Zkrátka osmdesátková oddychovka, u které lze vypnout mozek a nijak nepřemýšlet o tom, co se tam právě děje. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Film byl natočen za 5 týdnů počínaje září 1982 a končící v říjnu téhož roku. Točilo se v Argyle v New Yorku poblíž Summit Lake v táboře dříve známém jako Camp Algonquin. V rozhovorech scenárista a režisér Robert Hiltzik uvedl, že se tohoto tábora účastnil jako dítě. (Worry77)
  • Záverečná scéna bola natočená nahým mužom, ktorý mal na tvári masku Felissi Rose. Premýšľalo sa aj o tom, že pre Felissu vytvoria protézu penisu, ktorú si potom oblečie, ale nápad bol zavrhnutý. Chudý chlapec, ktorý sa v tejto scéne objavil ako Angela bol vysokoškolák, ktorý sa musel pred spustením kamier najskôr opiť. (molcan2)
  • Niektorí z mladých návštevníkov kempu zo začiatku filmu sú príbuznými členov filmového štábu natáčajúceho tento film. (beso74)

Reklama

Reklama