Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Simona Chytrova na svym symbolickym vrcholu, ale tomu shit hodnoceni zas az tak nerozumim - ja jsem se fakt bavil. Pindour, Krivacek a pani Kostohryzova - originalita dostala zelenou! Kdyz pominu tu symboliku ve spojeni s Chytrovou, ktera ve skutecnosti nikdy nezarila, tak Sobota, Skamene i Preucil doslova zari. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Limy si nemyslím, že tohle je první Olmerův krok do uměleckého bahna - tím bylo až Playgirls. Za osmdesát minut jsem se v dobrém smyslu zasmál pětkrát, ovšem zbytek situací jsou většinou trapnosti a laciné nemravnosti (Olmer si v nich, neptejte se mě proč, podezřele často libuje). Škoda, že si Luděk Sobota přes třicet let myslí, že když bude osobitě šaškovat, vždy mu to vynese úspěch - žel, fungovalo to jenom pákrát, naposledy v Lipského Srdečném pozdravu. Kdyby se někdy pokusil třeba o nějakou charakternější roli, nebyl by rozhodně tak nepopulární... Takhle ovšem trumbera v jeho podání vyznívá okoukaně a nepřesvědčivě, myslím si, že hrát hlavní postavu někdo jiný, některé situace by se účinkem neminuly. Zajímavá je účast Gena Deitche, který stál u zrodu několika epizod Toma a Jerryho vyrobených v Praze a českého dabingu Kačeřích příběhů. Chtěl jsem za těch pár dobrých vtípků a pár solidních výkonů (Přeučil, Potměšil) dát slabší dvě hvězdy, ovšem zmíněné sprostosti to shazují o deset procent dolů. ()

Reklama

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Infantilní, infantilní, infantilní...těžko hledat slova. Je to taková zdegenerovaná verze Dědictví aneb Kurvahošigutentag. V tehdejší době byly restituce a dědictví aktuální. Velmi nešťastně se to odrazilo v této katastrofě. Jsem šokován čemu se propůjčil Tomáš Töpfer, Jan Kraus a další. Nejvíc otřesný je Luděk Sobota - hrozná karikatura a idiot. Ivan Mládek nakonec byl nejlepší (a to nemyslím ironicky). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sobota a Skamene nejsou vůbec vtipní. Ani zvlášť, ani spolu. A bohužel na nich stojí tento film. V devadesátých letech Vít Olmer klesl na dno. Myslím ale, že kdyby v hlavní roli nebyl Sobota, film by nebyl tak špatný, protože scénář se mi zdál poměrně zajímavý. Popravdě, program v televizi je tak špatný, že při repríze se stejně dívám a film mi přijde s odstupem času čím dál zajímavější. Odraz té doby ve filmu už trošku zavání vzpomínkami. Potěšila rolička Ivana Mládka, postava dědečka z Ameriky potěšila trochu méně, i díky její angličtině. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Sobota je ešte väčší neherec ako sme dúfali a bije to do očí až to bolí, ale je to nezameniteľné neherectvo. Nikto iný by tak nezahral popleteného a jednoduchého dobráka čo zdedil hotelík vo Varoch. Hlavou mi vŕta len jedno. Kde vzali po celú dobu filmu také upršané, tmavé a depresívne počasie. Hrubo to uberá filmu na veselosti. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Na konci filmu Alice (Simona Chytrová) odlétá do Paříže letadlem Delta Airlines, na sedačkách jsou však loga ČSA. (kiv)
  • V závěru filmu, kdy doktor Wágner (Tomáš Töpfer) dává v nemocnici květiny do vázy, se v pravém horním rohu objeví mikrofon. (slatkac)

Reklama

Reklama