Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem sbírala odvahu podívat se na tenhle kousek. Dneska jsem byla dostatečně vláčná, abych nechala film plnout, spíš tak nějak do podkresu. Když se podívám na scénář, hned mě odradila tři jména. Jak je moc lidí pohromadě,je nebezpečí nesoudržnosti. A ta také provází celý film. Ale přesto se najdou i hezké momenty. Líbila se mi postava Simony Chytrové. Je to herečka s chladnou krásou uvnitř, není komická ani dramatická, ale některé polohy jí sedí. Pokud dostane roli na tělo, je dobrá. Vít Olmer se mi odjakživa líbil víc před kamerou než za kamerou, tenhle kus to jenom povrzuje. ()

waits 

všechny recenze uživatele

To je prostě smutně nepovedený film. Sobota, který si sám psal scéníř musel být přitom ohlasem zklamán, vždyt je tam to, na co vždycky chodili lidi, včetně sentencí typu "Pindoure, asi jsem ti šlápnul zespodu rukou na nohu" a herců-tutovek, kterým se lidé smějí (Skamene nebo Přeučil). Celé je to ovšem zoufale nedotažené a přímo pekelná je Olmerova režie, kterého opustily profesní síly současně s nástupem devadesátcýh let. Příkladně záběry na Chytrovou, která hraje automaty a půjčuje si na hru od barmana Soboty - lépe by to natočil i úplný amatér na videokameru. Ve filmu si zahrál i Jára Kohout, který měl za sebou poměrně dobrodružný život (za protektorátu krátce vězněn i přes inzerování ve vlajce a hraní v prorežimích rozhlasových skečích, emigrace, účinkování v RFE v Mnichově a New Yorku). ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Obával som sa najhoršieho, a nakoniec to bola menšia blbosť, ako som čakal. Sobota sa do úlohy blbca dokonale hodí, od čias Jáchyma je to jeho herecký šálok kávy. Mnohé vtipy aj fungovali, príbeh je taký klasický porevolučný a na žúre boli aj skutočné kozy. Okrem Sobotu a Mládka oslnila už len klasická hudba a možno trochu aj Simona Chytrová, tá mohla mať na viac a pritom sa objavuje iba v trápnych filmoch. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Laciné, nablblé, místy přisprostlé, prostě ztracené peníze i čas. Důkazem budiž kromě vlastního obsahu i Plyšový Lev. Z dnešního pohledu už ovšem záležitost hodná vidění, zajímavá i historicky coby klasický příklad "nové české restituční komedie za soukromé peníze" (a tvůrčí smrti Víta Olmera). Proto nula bodov;) ()

haffen odpad!

všechny recenze uživatele

To sa nedalo pozerať. Môj žalúdok strávi kadečo, ale toto fakt nie! Aj tie zlé filmy dokážu ako tak zachrániť aspoň tí trocha známejší herci. Tu sú tiež, ale čo na tom, že dostatočne dobre konkurujú vreciam zemiakov? Skutočne tak sprasačené herecké dno sa len tak nevidí. O ostatných "kvalitách" filmu je zbytočné sa vyjadrovať. Je to žumpa, úplné dno od ktorého sa dá len odraziť. Pri filmoch podobného druhu až pociťujete fyzickú bolesť z pozerania. Fakt na to pozor, aby to neodnieslo vaše srdce, alebo mozog. Toto je tak na 0% kde opäť netuším ako to skončilo. Fakt sa to nedalo dopozerať. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí ve filmu Alan, strážce Alice (Simona Chytrová), je Škoda Favorit v edici Blackline z roku 1993/94. (Radza130)
  • Točilo se Liblicích, Svatém Janu nad Skal, Ruzyni, Doksech a Karlových Varech. (M.B)

Reklama

Reklama