Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Film mě nenaštval nebo neunudil, takže mu odpad určitě nedám, naopak některé Sobotovy a Mládkovy výroky se dost povedly. Navíc jsem moc přál Přeučilovi tu jeho roli, to je boží trest za tu jeho neustálou přehnanou markýrovanou mluvu a gestikulaci, kterou on asi považuje za umění či co. Jinak děj a zejména závěr nijak zvláštní logikou nevynikal, nicméně snímek si zaslouží pochvalu za ten mysteriózní přesah... nebo on snad někdo pochopil, jaký byl vztah Alice a toho jejího "psychologa", a čím nebo proč ji on vydíral? ()

sud 

všechny recenze uživatele

No, je to sice blbost, ale ne zas taková, jak se prezentuje. Viděl jsem hodně horších filmů. Příběh (jestli se tomu tak dá říkat) je sice ujetej až na půdu a řada scén si pohrává s trapností (erotická scéna mezi Přeučilem a Kostohryzovou je přímo pekelec), ovšem několik fórů se povedlo (třeba scéna z pivovaru s Ivanem Mládkem), Luděk Sobota mi nikdy nevadil (i když hraje skoro všude blba, tady se mi nezdá zas až moc ad absurdum) a Roman Skamene jako boss Pinďour nemá chybu. Podprůměrný film, nikoli však dno. 30%. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Olmerovská tragédie s tragédem všech tragédů, Luďkem Sobotou. Jediným důvodem, proč jsem se na to dodíval, bylo jako obvykle u filmů Víta Olmera, jeho rajcovní manželka Simona Chytrová ve vedlejší roli. Především ve 43. minutě, když oblékala na své nádherné tělo bílé body coby pokojská a pak v závěru, kdy jako la femme fatale se procházela po kasinu v černých minišatech. Pěkná scéna byla i u bazénu s nahatými blonďatými vintage čubkami. Bohužel to je ale jediné pěkné, na tomto filmu, jelikož film sám o sobě je hrozná debilita. [8709. hodnocení, 235. komentář, 16%, 69. nejhorší film] ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak mám dojem, že ten, kdo psal scénář, chtěl něco přidávat a nakonec to domotal tak, že se v tom ani prase nevyznalo. Pan Sobota zde moc nevyužil svého talentu, jako to mu bylo v Jáchymovi. To byla ta největší škoda. Takto mi připadala tato komedie trochu uťápnutá. Jinými slovy, něco tomu scházelo a dost hodně. ()

Cisarpan 

všechny recenze uživatele

Název tohoto filmu zdá se přesně vystihuje obyvatele této stránky. Absolutně nechápu, co se komu na tom nezdá. Vyborní herci, v čele s nepřekonatelným panem Sobotou (nejlepší čs.herec posledních 40 let) výnikající pan Skamene a břitký humor. V pohodě film a v posledních x letech jedn adobrá komedie...Jen to asi je mainstream, takže je to nepopulární co....haha ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu, kdy doktor Wágner (Tomáš Töpfer) dává v nemocnici květiny do vázy, se v pravém horním rohu objeví mikrofon. (slatkac)

Reklama

Reklama