Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (251)

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Je to trochu mongoloidní ale místy to u člověka vyloudí úsměv, třeba když Ivan Mládek vysvětluje delegaci gynekologů jak to chodí v pivovaru a nebo Pinďour mluví s Vitouškem, jinak to stojí za bačkoru, viz. Sloup jako ruský mafián, Kraus jako Bossův poskok Gold, souložící Přeučil a mnoho dalších ...bída s nouzí .. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže ve filmu nepůsobí trapně. Pa Sobota sice hrál v mnohem lepších komediích, ale tato také není tak špatná. Bohužel někteří lidé se podívají napřed na hodnocení na CSFD a hned je to odradí od zhlédnutí. To je chyba. Tento film by si zasloužil určitou pochvalu, která by mu dodala větší sebevědomí. Někteří herci zde předvedli sice strašný výkon, ale je tu i hrstka lepších a tím pádem snímek nepatří do "odpadních vod". ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Olmerovská tragédie s tragédem všech tragédů, Luďkem Sobotou. Jediným důvodem, proč jsem se na to dodíval, bylo jako obvykle u filmů Víta Olmera, jeho rajcovní manželka Simona Chytrová ve vedlejší roli. Především ve 43. minutě, když oblékala na své nádherné tělo bílé body coby pokojská a pak v závěru, kdy jako la femme fatale se procházela po kasinu v černých minišatech. Pěkná scéna byla i u bazénu s nahatými blonďatými vintage čubkami. Bohužel to je ale jediné pěkné, na tomto filmu, jelikož film sám o sobě je hrozná debilita. [8709. hodnocení, 235. komentář, 16%, 69. nejhorší film] ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jára Kohout to vyjádřil přesně."Fuck off!". Vitouškovu přirozenost a naivitu lze aplikovat na celý národ, který se již čtvrtým rokem nestačí divit, jak může vypadat kapitalismus v praxi. Olmer tak nějak nastiňuje pojmy jako tunelování, či obohacování se na nároku druhého, nicméně primitivní humor a sexismus je mu přednější. "Oh shit!" "Né dědo...ona nešije". ()

Alden_Larson odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší blbost, než jsem čekal. Já tak nesnáším filmy, kde většina děje a humoru závisí na tom, že protagonista je hlupák, je to líné a málokdy vtipné. Herecké výkony byly špatné, hlavně Luděk Sobota byl v této roli otřesný. Film vypadá hrozně a hudba byla hrozně zapomenutelná. 0/10 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Na konci filmu Alice (Simona Chytrová) odlétá do Paříže letadlem Delta Airlines, na sedačkách jsou však loga ČSA. (kiv)

Reklama

Reklama