Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Okato zidealizovaný pohľad na kolonizáciu Nového sveta. Romantický nezmysel z obdobia osídľovania severnej Ameriky. Keby som nepoznal "Doktorku Quinnovú", tak si veru ani nedokážem predstaviť pohľadné, čisté mestečko uprostred prérie, kde si spokojne nažíva komunita osadníkov. Vládne tam vzájomné porozumenie, demokracia, všetci dodržujú pravidlá a keď sa náhodou niečo zomelie, tak to vždy dokáže vyriešiť sebavedomá doktorka Quinnová. Slobodná matka, ktorá žije s akýmsi poloindiánom. Tak toto by určite na Divokom Západe nebolo možné. No ako poobedňajší, televízny seriál je to celkom v pohode. ** ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Těžko hledat naivnější seriál, než je tento. Přesto ale je to jeden z mála seriálů vůbec, který můžete pustit dětem a klidně odejít po svém. V podstatě shrnuje nejen veškeré lidské charaktery, které jsou sice mnohdy v rámci epizody ohnuty tak, jak je potřeba pro děj, přesto však to v další epizodě může být trochu jinak. V rámci celých sérií pak vidíte průřez americkými dějinami a sžívání bělochů s černochy a indiány, které jsou nejpalčivější otázkou této země dodnes. Seriál má velmi silný výchovný charakter a opravdu nemůžu říci jedinou výtku proti tomuto záměru. Není to seriál pro pragmatiky, ale pro ty, kteří mají rádi nostalgii, soucit, zadostiučinění a dobré konce. Nemohu seriálu vytýkat, že splňuje to, čím je. 80% = 4/5 ()

Reklama

frbulka 

všechny recenze uživatele

Mám to městečko na západě ráda. I přesto, že mi doktorka Mike občas svou přehnanou aktivitou leze na nervy a Sully je pochodující nerealistická mužná dokonalost sama. Mám ráda všechny jeho obyvatele, jejich každodenní problémy těla i duše, jejich žabomyší války i ty války velké, např. bolestnou otázku původních indiánských obyvatel. Když se na to dívám dnes, asi 11 let po odvysílání poslední série, mám pocit, jako bych se vracela domů. A to je hrozně fajn...80%. ()

Alister 

všechny recenze uživatele

*** si zaslouží především za věrohodné dobové kostýmy, stavení, kulisy, masky (indiáni, Sallyho paruka xD) a také za nádhernou přírodu amerického sředo-západu. Tímto je seriál pastvou pro oči. S obsahem je to horší. seriál postupně vadne jelikož je neustále o tom samém. Mikejla Quinnová je Matkou Terezou americké západu, je ochotna a hlavně schopna zastat se každého politicky, morálně, zdravotně atd...seriál je hlavně o soužití mezi lidmy...a tak spolu se Sallym(bizardní postava ztvárněná Joe Landem) věčně všechny poučujou, slouží jako prostředníci, obětovávají sami sebe pro druhé, každému dávají xkrát šanci---zkrátka jejich charaktery jsou ryzí pokladnicí všech cností, které člověk od přírody nemá:)----když se toto opakuje po několik serií začíná to být o hovně:) ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Příběhy, které jsem jako malá měla ráda stejně jako Krakonošovi pohádky. Doktorka Quinová, která si společně se Sullym hráli na Krakonoše a vždy zlo potrestali. Zároveň etičnost, lidskosti byla vynikající předvýchova mého JÁ. :-))) Vím,že postupem času se jednalo o brak, který bych v dnešní době nejspíš nevydržela sledovat, ale nemohu dát jinak než 4 hvězdy,když jsem viděla téměř všechny díly. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Joe Lando, představitel Sullyho, přiznal, že během natáčení se do Jane Seymour, která ztvárnila doktorku Quinnovou, zamiloval. Ona ale jeho city neopětovala, a tak jejich vztah zůstal jen na obrazovkách. (Zephyr01)
  • Chad Allen (Matthew) kvůli natáčení odložil studium na univerzitě. (Zephyr01)

Reklama

Reklama