Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

berg.12 

všechny recenze uživatele

V podstatě je jedno, kde a kdy se děj seriálu odehrává, vše je jen dokonalá potěmkinovská vesnice a věšák na morální poselství. Pod rouškou pokroku v podobě doktorky na divokém západě se ve skutečnosti skrývá silný konzervativizmus a tradiční hodnoty, to vše v historicky uhlazeném balení. Někdy tahle líbivost a mírumilovnost dokáže napáchat větší škody, než mnohem "drsnější" záležitosti, ale tady je to ještě relativně celkem neškodné. Přes silný osobní odpor nechávám tenhle seriál žít, protože vím, že svou cílovou skupinu si najde, a že jsou daleko větší hrůzy. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Amerika po občanské válce promítnutá do života jednoho (tehdy) městečka, kde se setkáváme s celou řadou typů - drsný majitel saloonu, otloukánek telegrafista, prostitutka, starý indián, konzervativní novinář a rodina hlavní postavy, která svým revolučním přístupem ke společenským jevům bourá tehdy přijímané zásady. Večery s babičkou, dědou, ségrou a doktorkou Quinnovou jsou nezapomenutelné. (378.) ()

Reklama

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Seriál určený dětem. Doktorka Mike řeší nejrůznější životní situace a začne být nám dospělým hříšníkům za pár dílů svým neposkvrněným morálním štítem trochu protivná. Ale děti ji a její rodinu milují. Proč? Jejich svět je ještě rozdělen na dobro a zlo, na bílé a černé. Šedé zóny neexistují. Možná by na světě bylo trochu líp, kdyby nám drobátko tohoto vidění světa zůstalo i v dospělosti. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Když jsem ještě chodíval na základní školu a sem tam jsem měl tu angínu a ležel doma, tak doktorka Quinnová byla každodenní součástí mého léčení :-D. Sledoval jsem to a obdivoval nádhernou vizuální stránku. Dnes se už an to nedívám, protože mi to přijde nudné, ale kdysi jsem si to docela užíval, tak si dovolím dát 3 hvězdičky. ()

M.Niccals 

všechny recenze uživatele

dneska jsem si zavzpomínal na seriál, který jsem jako dítě s oblibou sledoval. z pohledu o 15 let staršího člověka uznávám že je to idealistická pohádka, účelově vymodelovaná tak, aby mohla být moralizujícím nástrojem pro americkou společnost. zabývá se spoustou závažných problémů koloniální doby, ale svým způsobem jsou to problémy, které rezonovaly ještě v nedávné minulosti (rovnoprávnost žen a černochů ve společnosti, otázky nad dědictvím původního obyvatelstva Ameriky a nad způsobem, jak se k ní osadníci zachovali). v 90. letech bylo takovýchto seriálů jako hub po dešti a já se ptám - je dneska ještě vůbec něco takového? ano, tady většinou všechny zápletky vyzní hloupě a pateticky a v reálu by to asi takto nevypadalo. ale přesto - kde jsou dnes nějaké morální vzory ve společnosti? je jich stále méně a méně. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (31)

  • Keď Jane Seymour (doktorka Quinnová) čakala vo filme dieťa, bola v skutočnosti tehotná a čakala dvojičky. Keď sa dieťa v seriáli narodilo, museli podľa amerického zákona o detskej práci producenti angažovať na úlohu malej Katie Sully jednovaječné trojčatá Calabreseové. (Raccoon.city)
  • Alley Mills (Marjorie) je žena Orsona Beana (Loren). (Zephyr01)

Reklama

Reklama