Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

InJo 

všechny recenze uživatele

Tahle rodinná westernová romantika je tak neuvěřitelně uchcaná a připosraná, že se na ní člověk snad ani nemůže zlobit, přestože celý seriál je v podstatě dokonalým ztělesněním typicky americké politické korektnosti (rasismus je špatný, áááno?!). Sama hlavní hrdinka je plnohodnotným ženským ekvivalentem Chucka Norrise v dobách jistého texaského rangera, a vedle jejího miláčka Sullyho vypadá i takový Mirek Dušín jako sadistický pedofil uctívající Adolfa Hitlera. Absolutně guilty pleasure oddechovka. ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Příběhy, které jsem jako malá měla ráda stejně jako Krakonošovi pohádky. Doktorka Quinová, která si společně se Sullym hráli na Krakonoše a vždy zlo potrestali. Zároveň etičnost, lidskosti byla vynikající předvýchova mého JÁ. :-))) Vím,že postupem času se jednalo o brak, který bych v dnešní době nejspíš nevydržela sledovat, ale nemohu dát jinak než 4 hvězdy,když jsem viděla téměř všechny díly. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Kýčovitý a politicky nevědoucí seriál, jenž romantizuje divoký západ víc, než májovky. Májovky jsou alespoň zábavné staromodní dobrodružné romány, či filmy pro kluky. Ale tato doktorka je maximálně tak pro holky a blbečky. Navíc se snaží namlouvat lidem, že i když se tehdy děli původním obyvatelum Ameriky a černochům špatné věci, většina bílých američanů byla proti, včetně vlády. Blbost!! USA byly, jsou a asi i budou silně rasistickou zemí, kde je většina populace vůči tomu lhostejná a slepá-trošku jako my. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Těžko hledat naivnější seriál, než je tento. Přesto ale je to jeden z mála seriálů vůbec, který můžete pustit dětem a klidně odejít po svém. V podstatě shrnuje nejen veškeré lidské charaktery, které jsou sice mnohdy v rámci epizody ohnuty tak, jak je potřeba pro děj, přesto však to v další epizodě může být trochu jinak. V rámci celých sérií pak vidíte průřez americkými dějinami a sžívání bělochů s černochy a indiány, které jsou nejpalčivější otázkou této země dodnes. Seriál má velmi silný výchovný charakter a opravdu nemůžu říci jedinou výtku proti tomuto záměru. Není to seriál pro pragmatiky, ale pro ty, kteří mají rádi nostalgii, soucit, zadostiučinění a dobré konce. Nemohu seriálu vytýkat, že splňuje to, čím je. 80% = 4/5 ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Laskavost a Všeobjímající tolerance doktorky Quinnové, Sullyho, jejich harantíků, Indiánů a dalších spřátelených frakcí začne být po pár dílech lepkavá a otravná jako slimák rozpuštěný v pivu a pevně doufám, že budou žít v tom svém sladkém městečku navěky, protože kdyby umřeli a dostali se do nebe, musel by pánbíček zalézt do pekla a dát si s Luciferem mariáš, aby to vůbec rozdýchal. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (31)

  • Joe Lando (Sully) během páté série pomýšlel na odchod ze seriálu. (Zephyr01)
  • Keď chcel Joe Lando (Sully) opustiť seriál, lebo sa mu prestalo páčiť, kam smeruje charakter jeho postavy, diváčky rozpútali kampaň za jeho návrat s názvom "Save our Sully". (Raccoon.city)
  • Režisér seriálu a manžel Jane Seymourové James Keach si v několika epizodách sám zahrál. (Zephyr01)

Reklama

Reklama