Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (117)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4*  Když jsem se trochu probíral Jakubiskovou filmografií, tak jsem narazil na tento předrevoluční koprodukční seriál, který se mi docela líbil. Já vím, jsou to sentimentální vzpomínky, které nemusí odpovídat současnému stavu, ale přesto jsem chtěl konečně dát Jakubiskovi za něco aspoň 4 hvězdičky. Příběh byl plný fantazie, napětí i zábavy, který byl dobře namixovaný i pro dospívající děti. Když na něho někdy narazím, tak se repríze bránit nebudu. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Kesiak 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som to videl ešte v detstve. Teraz to na mňa urobilo rovnako silný dojem. Krásny seriál. Atmosféra je priam rýdzo "jakubiskovská" - čiže fantazijno-mysticko-psychedelická a to na mňa vždy pôsobilo ohromným dojmom. Zároveň je v tom srdce a úprimnosť. Každá postava žije a má svoj príbeh. Nesmiem zabudnúť na skvelú hudbu. ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

vždycky se najde nějaký snaživý blbec, který musí potvrdit pravidlo...občas je to výjimka, ale většinou pravidlo...sympatie i antipatie někdy bývají tak iracionální až na hranici mentální poruchy....také hlasuju pro slovenské znění...to české má jen jeden bod za to, že se Polívka mohl nadabovat sám. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Asi jediny vytvor pana Jakubiska ktory dokazem stravit. Jeho tvorba ide uplne mimo mna a nesedi mi. Tu je to ine a vsetko velmi zabavne. Vid taka perinbaba, ktora na mna posobila v detstve hodne depresivne. Tato rozpravka je o inom. Je to.o tej zabave a tak to ma byt. Nastrihana filmova verzia nie je tak dobra a mnozstvo zaujimaveho obsahu v nom chyba, preto doporucujem prave tento serial, ktory nie je len pre deti. P.S. Aj ta Rolincova je znesitelna... :-) Davam 4* (80%)... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Samozrejme si pamatuju predevsim Barbaru De Rossi (bylo mi asi 15, kdyz jsem to videl prvne). Navic musim rict, ze ani noblesni Viveca Lindfors nebo zahadna Mercedes Sampietro neurazi...pane jo, to je casting. :-) To se Jakubiskovi podarilo....no a pak nezapomenutelny uvodni song... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • V kuloároch sa šuškalo, že švédska herečka Viveca Lindfors (Grófka Hana von Frankenstein) neznášala režiséra Jakubiska za cigaru, ktorú jej vnútil ako filmovej postave. (Raccoon.city)
  • Počas natáčania v Rakúsku mali československí herci také malé diéty, že väčšinu, čo skonzumovali a vypili, zaplatili zahraniční kolegovia. (Raccoon.city)
  • Postava Bielej pani (Mercedes Sampietro) bola inšpirovaná masovou vrahyňou, grófkou Alžbetou Báthoryovou. Podľa legendy bola odsúdená chodiť vo svojom zámku v noci navždy ako Biela pani. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama