Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (117)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný detský seriál od J.Jakubiska, ktorému svet zvláštnych a zaujímavých postavičiek vždy sedel.Film obsahuje množstvo pozoruhodných postáv, postavičiek a príbehov, ktoré Jakubisko dokázal pretaviť do výborne fungujúceho a jednoliateho celku.Každá postavička má svoj príbeh a všetci majú čosi spoločné.V dobe tv premiéry som mal asi asi 13-14 rokov, ale nehanbil som sa za to, že pozerám detský seriál. Pozerali a zamilovali si ho v tej dobe všetci. Jeden z mála detských seriálov, ktoré ani po rokoch nestratili nič zo svojej príťažlivosti. Dnes viem jeho kvality oceniť ešte viac. Niektorí spomínajú, že v českej TV to predabovali. To musela byť naozaj tragédia. Pokúšam sa predstaviť si to a mám z toho divné pocity. Neviem si to nejako vybaviť, ale výsledok by bol asi rovnako katastrofálny ako slovenský dabing ktoréhokoľvek českého kultového filmu. V rámci žánru detský seriál, plné hodnotenie 100%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televízny seriál "Teta" je hodne podarenou parafrázou, alebo ak chcete jemnou paródiou, na známe horrorové filmy. Malý chlapec Max sa ocitne na starom hrade s celým panoptikum podivných, strašidelných bytostí. Postupne sa s nimi spriatelí, spozná ich životné osudy a pomôže im nadviazať dobré vzťahy s dedinčanmi, ktorí žijú v podhradí. Seriál obsahuje sedem zhruba hodinových epizód (Narodenie, Upratovanie, Nevesta, Kreslo, Lev salónov, Automobil, Svadba). V roku 1987 ho v mnohonárodnej európskej koprodukcii natočil svojrázny slovenský režisér Juraj Jakubisko. **** ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle serialu jsem jako maly vyrustal. Po letech na to koukam s otevrenou pusou a rikam si - proboha, to je ale kravina. Scenar jako kdyby psal nekdo, kdo nevi nic o o tom, jak se lide v beznem zivote chovaji. Tocil to nekdo, kdo nutne potreboval natahnout stopaz a tak to tocil jakoby zpomalene. Vsichni zpomalene mluvi, jednaji, chodi. Jednim slovem blbost. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Dětská vzpomínka na uhrančivý seriál s na tuzemské poměry nevídanou atmosférou a výpravou (se spoustou roztomilých strašidel a oldschoolových triků) se tříská (po první epizodě) s pověstnou režisérskou nestřídmostí, hraničící až s exhibicí, a opravdu kulervoucím dabingem (zde ve slovenštině, ale s češtinou je to podobné). Po druhém díle seriál naštěstí ovládne charismatická babča (teta) a ten získá neodolatelnou atmosféru osmdesátkových hororových béček. Závěrečná myšlenka, že by nikdo neměl zůstat sám na tom širém světě, mi přijde v seriálu, určeném hlavně dětem, skvělá. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Československý seriál. Jedna z těch věcí, která funguje stejně když jste dítě i když už jste dospělý otec vlastního dítěte. Výborné postavy, kulisy, prostředí (nálety z těch kopců mi skoro působily závratě a to jimi nijak netrpím), hodně dobré herectví. Úplně nejlepší je na seriálu však hudba. Ta je nepřekonatelná. U mě silně srdceční záležitost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se v Boskovicích na hradě i zámku Lednice (Interiéry sídla baronky Hany), v německém Werfenu, rakouském Dauisteinu, Hallstattu a okolí Salzburgu. (M.B)
  • Hrad Hohenwerfen, v seriálu sídlo Frankensteinů, se nachází nad rakouským městysem Werfen asi 40 km od Salcburku. V první polovině 20. století byl oblíbeným sídlem arcivévody Evžena Habsburského, posledního světského velmistra Řádu německých rytířů. (Korsak)

Reklama

Reklama