Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze (109)

Daiker 

všechny recenze uživatele

No skvělý boj o přežití.... Všudypřítomný chaos a zmar.... Někomu ten styl nemusí vyhovovat, ale natočit takové boje o přežití kdy nevíte jestli poběžíte vlevo nebo vpravo mi prostě na zombie apokalypsu sedí..... Kameramani si asi taky užili 🙂 A všichni jsou svině, ani už nevím kolik prostřelenych hlav tam bylo.... No moc ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Trochu se obávám, že většina hodnotících hodnotí jiný seriál. Hodně zvláštně pojatá zombie apokalypsa, prakticky žádné úvodní titulky, minimum dialogů a v podstatě bez hudebního doprovodu. Vypadá to jako kdybyste koukali na skutečnou paniku obyčejných lidí co se snaží zachránit před zombíkama bez nějakého hlubšího příběhu a kudrlinek. Když se to podá takhle syrově, tak i obyčejná scéna schovávání se na střeše autobusu která by jinde byla dost o ničem , vypadá skvěle, věrohodně a plná adrenalinu. Zajímavé. Prosím, nesrovnávat s walking dead ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa je jako jedna z možností konce světa velmi oblíbená a obzvlášť filmová a seriálová tvorba poslední doby ji rozhodně neopomíjí. K Temnému létu jsem tak přistupoval jako k další snad i bohapusté zábavě a ačkoliv té se mi dostalo v míře vrchovaté, s velkým překvapením jsem zjistil, že nekoukám jen na nějaký klon Walking Dead, ale co do způsobu vyprávění opravdu originální záležitost. Děj skáče z jedné postavy na druhou, absolutně netušíte, kdo v příštích minutách zemře či přežije a tenhle pocit chaosu vlastně výborně podtrhuje apokalyptickou (či řekněme těsně preapokalyptickou) atmosféru. Obě série si pak svou lajnu drží obstojně. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Poctivé 4* predevsim za to, jak ma zombie a vlastne i apokalypticky zanr vypadat: rychla akce, co nejvice pudove i realisticke chovani prezivsich, prvky hororu, napadite vystaveni tymu a hlavne, zadne stvani s mladou pani - pekne zhurta a pohlave do akce a to vse s vymazlenou kamerou. Tak jak to kdysi umel Walkig Dead, nez v nem zvitezily na ukor tempa pribehu dialogy alá Ordinace v RZ. Black Summer Odpoustim i obcasne dramaticke ulitby akci (via poloautomaty bez nutnosti dobijet). A ze Zombies jde zase strach! ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

No, od zombie seriálů dnešní doby moc neočekávám, ale tohle mělo docela koule. Musím ocenit dost zajímavou kameru (například nesestříhaná zběsilost v přestřelkách), ale atmosféra s ohledem na prkenné herecké výkony docela haprovala a logika postav a neomezený zásobník solidně mlátily do očí. Řek bych, že je to solidní nadprůměr, ale žíly to moc nepřetrhá. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Beisekeru (Alberta, Kanada). (BMW12)
  • Keď Williama a ostatných v aute naháňa čierny Dodge RAM, tak v záberoch z vnútra auta je vidieť, že auto za nimi má zapnuté svetlá, ale v záberoch z vonku nemá. (TheDomoD)
  • Při jedné scéně ve škole řekne Rose (Jaime King) dvakrát po sobě „bylo to dítě“. V záběru ale vydíme, že nepohybuje rty. (Duoscop)

Reklama

Reklama