Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý 80s slasher, výborne pokračovanie skvelej štvorky. Sexujúci teenageri, nemilosrdný Michael, parádne hrajúca, ešte malá Danielle Harris, ktorá sa už štvorkou uviedla medzi malé "tajné" screem queens. Nezabudnuteľné sú scény v odpadovej šachte, finále v Myersovom dome. Možno to trošku vyzerá, že zasahovala cenzúra, a niektoré kills by mohli byť grafickejšie, ale aj tak sa jedná o skvelý 80s slasher. ()

pand 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jako trojka se celkem povedl. Malá dívka z který tvůrci mi připadaly že plánujou z ní udělat malou Jamie Lee Curtis. Vraždičky se celkem povedly . Vadila mi jenom smrt Rachel která mi připadala zbytečná. Donald Pleasence je borec v tomhle dílu byl zas vynikající a ta malá dívka celkem ušla. Jen mi vadil konec prostě už by si Michael zasloužil v klidu zemřít. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Halloween 5“ není dobrým filmem, a to ani v rámci série. Je to prostě jen další díl do série, který už nemá čím vyniknout. V tomhle mi přijde nápaditější třetí díl, který se nejvíce vymyká. Michael Myers tu je pořád, ale v podstatě chybí jakékoli prohlubování mytologie, prostě se jen jede na to, že vrah vraždí a nikdo ho pořádně nedokáže zastavit, i když se o to všichni snaží. Nápaditost v zabíjení nějaká je, ale ani v tomhle případě to není nic skvělého. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo čekal, že se v pátém díle kultovní klasiky dočká něčeho jiného, než reycklátu předchozích dílů, tak asi jede na nějakých drogách. Tady už se asi nehraje na nějakou invenci, dokonce i smysl pro detail či aplikace souvislostí byly bodnuty tím obrovským nožem přímo do srdce. No ale buď ho miluješ a nebo vůbec... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Štvrtý diel s názvom Návrat Michael Myersa ma celkom prekvapil a dosť a bavil, zaver ponúkol poriadny cliffhanger a tak som bol zvedavý, čo bude ďalej. A ďalej už cesta bohužiaľ nevedie. Teda presnejšie vedie ešte slabej šestke. Neviem ako mohol tento diel dopadnúť tak zle oproti tomu predošlému. Príbeh nudný až divný, čakal som nejaké vysvetlenie ohľadom spojenia telepatického spojenia myslí, ale očividne ani samotný tvorcovia nevedeli čo s tým, tak sa na to radšej vyprdli. Akcie sú síce znova pekne krvavé, ale po sľubnom úvode (kde sa dozvieme ako Majky prežil) už nasleduje iba klasický osemdesiatkový slahsher, ktorému dochádzajú lepšie nápady. Miestami aj to prenasledovanie obetí, keď všetci pred Myersom utekajú a on sa šuchce ako slimák a aj tak ich zabije, je už celkom trápne a obzvlášť tu, divne natočené, bez atmosféry, bez ničoho. Plusom je však znova sympatický Dr. Loomis. Záver ostal znova záhadne otvorený, ale bohužiaľ ani na tento koniec sa nepodarilo kvalitne nadviazať. Jeden s najhorších Halloweenov, ak nie úplne najhorší. 45% - 2* ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Tento jediný diel z celej série nebol nikdy vydaný v Taliansku. (FromHell)
  • Když Mikey (Jonathan Chapin) leští své auto, je v čase 34:29 vidět v jeho zrcátku kameraman. (Amras)

Reklama

Reklama