Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pátý díl se mi líbil mnohem více než čtvrtý. Je tu více mrtvol a pár dobrýh okamžiků. Malá Jamie jako novej Michael. Mám namysli ten okamžik,kdy pobodá svoji macechu. Michael konečně dostane svůj znak na předloktí,který je poté hodně významný v šestém naprosto v špatném díle. Znak se objeví i v domě za doktorem Loomisem. Mrtvol je tu dost,Michael shodí na chvíli masku. Taky mě štve kdo byl ten tajemnej,kdo vysvobodil Michaela z toho vězení,ale asi bude patři k těm knězům co pronásledují v šestém díle. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nedávno som H5 znovu videl po možno aj viac ako desiatich rokoch a na vlastné prekvapenie ma to celkom bavilo. Pravdou je, že to má asi najhoršiu atmosféru zo ságy (stromy sú zelené a ani sa to nejako nesnažia zakryť) a je to solídna kolekcia hrozných autorských rozhodnutí (ignorovanie konca štvorky, nová hrozná maska, nový Myersov dom, telepatia, zabitie Rachel v úvode a nová postava otravnej Tiny, ktorej zabijú najlepšiu kamarátku, ale ide ďalej na párty). Na druhej strane záverečná tretina, ktorá vrcholí v dome Myersovcov je fantastická a to najmä pre dynamiku medzi (chvalabohu vtedy už rozprávajúcou) Jamie a Michaelom, čo vrcholí v odmaskovaní. Dobre to rozvíja rozorvanosť postavy, ktorá je zároveň dieťaťom uväzneným v dospelom tele a zároveň čistým zlom. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Halloween 5: Pomsta Michaela Myerse - Pátý díl navazuje na předchozí čtvrtý. Michael Myers to přežil a jde opět po svojí neteři Jamie (Danielle Harris). Donald Pleasence zase jako doktor Loomis. Michaela Myerse si tu pro změnu zase zahrál Don Shanks. Tenhle díl se mi líbil mnohem víc než čtvrtý. Konečně sem dali nějaký to gore a lepší provedení vražd, je tam víc akce a atmosféru to má taky dobrou. Co mě trochu zklamalo je maska Michaela Myerse, ta vypadala jinak a divně než v prvních dílech. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po skončení 4-ho dielu som sa nevedel dočkať akým spôsobom tvorcovia Mayersa oživia, ale Michael má viac životov ako Rambo-WAW! Hlúpe a priblblé scenáristické trápenie a režisérske omieľanie už videného...Piaty diel nemá čo ponúknuť a keď už aj staré "istoty" ako Dr. Loomis začínajú liesť na nervy, niečo asi nie je v poriadku. Jednu * za to, že Michael ukázal ksicht:))) ()

Avathar odpad!

všechny recenze uživatele

„MODLIL SOM SA, ABY ZHOREL V PEKLE, ALE V HĹBKE DUŠE SOM VEDEL, ŽE HO PEKLO NEPRIJME.“ Že je Michael survival expert všetci vieme a potvrdzuje to aj v úvode piateho filmu. Rozstrieľaný na rešeto a pre istotu vyhodený do povetria... všetko márne, lebo nejaký starý pobláznený dedko ho predsa rád vylieči. Kristepane. Viete, ako to na mňa celé pôsobilo? Že Michael už konečne chcel zgegnuť, lebo videl do akých sračiek sa jeho séria rúti a tak svoju záchranu od aktívneho dôchodcu prijal zo značnou nechuťou. A zas sa znudeným krokom vydal vraždiť, pretože inému remeslu sa holt nestihol vyučiť. Táto odporná fraška nemala nikdy vzniknúť. Všetko je tak neskutočne trápne, až to bolí. Postavy sú absolútne neznesiteľné, primitívne a afektovane zahraté. Z Loomisa je úchylný psychopat, polícia je ešte neschopnejšia ako predtým, tínedžeri ešte tupší, Jamie sa prevrieska celým filmom a Michael je len jalový panák so začínajúcou stareckou demenciou, ktorý nevzbudzuje ani len ten najmenší rešpekt, nieto ešte strach. A keď už nemôže byť horšie, na scénu prídu keltské runy, telepatia, komická dvojka policajtov a plačúci Myers. Ach bože, za čo?! Pravda, ani predchádzajúce sequely nestáli za veľa, ale oproti tomuto sú to veľdiela. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)
  • Film měl původně začínat scénou, v níž muž najde tělo Michaela Myerse (Don Shanks), sundá mu masku a vyděsí se jeho vzhledem. (HellFire)

Reklama

Reklama