Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V předešlé části udělali policisté z Michaela cedník, ale to mu nebrání nic v tom, aby se po nutné resuscitaci vrátil o rok později a další halloweenský svátek oslavil v kruhu rodinném. Mezi ním a Jamie navíc vzniká telepatické pouto, čehož využívá starý známý, ale už hodně poblázněný, doktor Loomis. Pětka je vůbec nějaká zvláštní: Michael se tu často prohání autem a do toho se tu nepochopitelně objevuje postava Muže v černém, který v závěru vystřílí celou policejní stanici. Ale i přesto je to pořád zábava. Myers tu vykuchá 10 lidí plus jednoho psa, a ve dvou momentech divákovi hodně zatápí: samozřejmě mám na mysli číhanou ve stodole a útěk Jamie před strýčkem skrz šachtu. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Kombinace slasheru a mystických/nadpřirozených věcí moc dobře nefungují (stačí se podívat na Friday the 13th 7) a tohle je zářný příklad. Telekinetické spojení Jamie s jejím vypečeným strejdou Michaelem na mě působilo hrozně blbě a vlastně ani moc nechápu, proč to tam dávali, protože děj by mohl dost dobře fungovat i bez toho. Co lze filmu ale naopak přičíst k dobru je trochu lepší atmosféra než tomu bylo ve čtyřce. Zvláště část s halloweenskou studentskou party nebyla zlá, nebála bych se jí dokonce označit za velmi zdařilou. Závěrečnou konfrontaci Dr. Loomise a Michaela jsem si představovala sice trochu lépe, ale i přes všechna negativa se nejedná o podprůměrný díl série. P.S.: Kde se vlastně Michael naučil řídit auto??? ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Kvalita akosi začala upadať. Ide síce o priam pokračovanie. Tam kde sa skončila štvrtá časť pokračuje piata, no scenáristicky nestojí za nič. Michael Myers sa stáva nesmrteľný, no vďaka nelogickému, nereálnemu a nemysliacemu deju, dokonca aj na bohapustú béčkovú vyvraždovačku, sa to stáva takmer nepozerateľné. Škoda lebo potenciál to malo, tá 80´s atmosféra je stále kúzelná, gore obstojné, no scenár robí z tohoto pokračovania niečo, na čo veľmi rýchlo zabudnem. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý 80s slasher, výborne pokračovanie skvelej štvorky. Sexujúci teenageri, nemilosrdný Michael, parádne hrajúca, ešte malá Danielle Harris, ktorá sa už štvorkou uviedla medzi malé "tajné" screem queens. Nezabudnuteľné sú scény v odpadovej šachte, finále v Myersovom dome. Možno to trošku vyzerá, že zasahovala cenzúra, a niektoré kills by mohli byť grafickejšie, ale aj tak sa jedná o skvelý 80s slasher. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Oproti předešlému dílu se rozhodně zvýšil body count, Michael napáditě používá vše, co mu přijde pod ruku, což hodnotím kladně, no bohužel se tvůrci pokusili vystoupit ze zajetých kolejí a příběh nějak oživit, což bych taky bral jako žádoucí, jenže mi připadá, že se to moc nepovedlo. Teď je otázkou, na co případně nadávat víc, jestli na to samé pořád dokola, nebo na nepovedené vykročení ze stopy. Já jsem bohužel trochu zklamaný, protože tady se slasherové prvky povedly, takže pitomej a divně zakončenej příběh beru jako celkové mínus. 49% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)
  • Film měl původně začínat scénou, v níž muž najde tělo Michaela Myerse (Don Shanks), sundá mu masku a vyděsí se jeho vzhledem. (HellFire)

Reklama

Reklama