Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojice vojáků/vyšetřovatelů je v podstatě tím jediným zajímavým na celém seriálu, protože jinak je to dost průměrný, až podprůměrný, počin, který v podstatě nemá divákovi co nabídnout. To specifické prostředí je dokonce možná na škodu, protože o tom vlastně nikdo nic neví, takže se s tím ani pořádně nemůže sžít. 50% ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Směšné by to bylo, kdyby se nejednalo o vážné věci. Někteří Američané si zřejme podle tohoto seriálu (mj. označujícího Rumunsko za království a podobně) dělají obrázek o světě. Připomnělo mi to Mládkovu hru Česko Slovenská bitva o jižní Moravu s podplukovnicí Vašáryovou. Nějaká taková postava tam taky je. Asi tak: Hlášení z vrchního velení. V České republice máme zájem na vybudování Radarového protiraketového systému mag-ehm, majore. Demokraticky zvolená vláda s významnou podporou (nebo s podporou významných?, who cares) je nadšena. Jen nebezpečný skrývající se terorista Lid je proti a nebezpečně bojkotuje náš program. Zahajte v zemi akci za účelem dopadení nebezpečného Lida, abyste ochránili českou zemi před Lidem, který je jistě sponzorován z kruhů blízkých Usámovi bin Ládinovi... ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle mnohařadový seriál je jen další profesionálně odvedená rutinní televizáčtina pro zoufalce libující si v parádních uniformách a z prstu vycucaných rádobykriminálních story z vojáckého života. Ideální na xté opakování kterékoli odpoledne (ZULU! ;o) na nějaké té Nově či jiné donekonekonečna oblbující televizi... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že tenhle propagandistickej hnůj se mi kdy mohl zamlouvat? Byla jsem nejspíš mladá, naivní a blbá. Inu Strejda Sam na mě tehdá vemlouvavě mával a pravil: u nás v armádě ti nahradíme rodinu a nosit uniformu, to je něco in a extra. (Obzvlášť, když ji nosil Harm a navíc bílou :-) Nejhorší na JAGu ovšem je, že mazaným způsobem dokáže podle a pomalu zpracovat myšlení a nahlížení svých diváků. Armádu líčí v růžových barvách, Arabové, Afgánci, Iránci etc. jsou všichni stejní, chtějí zničit Ameriku za každou cenu a do toho všeho je vmíchán humor (no vlastně, ono by to bylo vtipné i bez těch hlášek) a co teprve ta láska, jíž stojí v cestě jen armáda a kariéra v ní (tedy patriotismus nadevše). Zeleno-bíle mozkovny tohle vám muselo přinést hafo nových rekrutů! Pokud člověk nemá nad touhle polívčičkou brutální nadhled, je navěky ztracen. 40%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

__JAG: 9.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,551,787 //počet predaných kusov 39,078 ║ __JAG: 10.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $234,944 //počet predaných kusov 47,083 ║ __Vojenská generálna prokuratúra na čele s Davidom James Elliotom ako Harmonom Rabbom ma vždy vedela svojími súdnymi spormy upútať, aj za doprovodu sympatickej Catherine Bell ako Sarah MacKenzie, veru bolo na čo pozerať a hlavne nenudilo to žiadnou fádnosťou, taký iný druh v štýle Aktov-X. ()

Galerie (562)

Zajímavosti (44)

  • V epizódach Dezertér (1995) a Hemlock (1996) sa objavuje postava tajomného kamaráta námornej mladšej poručíčky Meg Austinovej (Tracey Needham) nazývaného „Ollie.“ Postavu „Ollie“ hral politický komentátor a bývalý podplukovník námornej pechoty Oliver Laurence North (na fotografii). Oliver North sa ešte krátko objavil v epizóde Připraveni, nebo ne (2002), kde hral sám seba. (koba)
  • Dopravné lietadlo, ktorým výprava cestuje do Južnej Kórei, vyzerá po pristátí inak, ako počas letu. Chýba tiež nápis spoločnosti "Oceanic." (koba)
  • Pri zábere na pilota Peta "Pistol" Ayersa (Charles Esten) v kokpite stíhačky F-14 vidno, že jeho helma má čiernu farbu. Pri celkovom zábere na pristátie stíhačky F-14 na základni El Toro však vidno, že obaja piloti majú biele helmy. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama