Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (647)

dobytek 

všechny recenze uživatele

To byla nějaká komedie pro děti od Disneyho nebo co? Stádo fakanů pod vedenim svýho ideologickýho vůdce (nechutně přehrávající Jack Black) vytvoří dětskou rockovou kapelu. Tomu se mam jako smát? Na začátku to vypadalo celkem slibně. Jack Black opět v roli zevlujícího asociála. Pro takový role on je jako stvořenej. Celkem zábavná byla i dvojice submisivní Mike White a dominantní Sarah Silverman. Ale potom najednou střih a dostáváme se někam do žánru neškodný rodinný komedie. Přemoudřelý dětičky, moralizování, poučování, cukrová vata, happy end. Skoro jsem uvažoval, že to hodim do odpadu, ale musim uznat, že asi tak prvních 15 minut se mi líbilo. O to větší zklamání ovšem přišlo z toho, co následovalo potom. Filmy se stádem fakanů v hlavní roli stojej vždycky za hovno. A navíc nemam rád rock. A taky mě hrozně sere, jak všichni rodinný typy v USA jezděj ve Volvech. Málem jsem vzal kladivo a šel vzteky rozflákat svou 960ku. Ale jelikož zrovna doma dělám menší rekonstrucki hajzlu, tak jako terapii jsem to kladivo použil na kachličky a pustil jsem si k tomu Rotterdam terror corps, abych zapomněl na ten příšerenej rock. 20% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mike White | Hudba: Craig Wedren | Distribúcia: Paramount Pictures | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 131,3 milióna $ | Ocenenia: Golden Globes - 1 nominácia: NH Jack Black. Spolu: 8 výhier a 14 nominácií || Jedninečný subžáner filmov zvaný: JackBlackStyle - dáva lekcie nielen o Rocku, ale aj filmovému svetu o tom, ako sa robia komediálne klenoty pre plátno. Vynikajúce herecké výkony, neskutočne zábavná atmosféra! | FullHD, THX, EN DTS | ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně bezchybný Jack Black a parta skvěle vybraných dětí táhnou docela očekávatelně se vyvíjející komedii vpřed bez jediného zaváhání. Je radost se na to dívat, je radost poslouchat tu muziku, užil jsem si to všechno jako z první řady. A momentálně se mi nevybavuje žádný film, který by měl tak výborné závěrečné titulky. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Příjemná hudební komedie, na kterou můžete koukat s přáteli, rodinou nebo sám a vždycky Vás dokáže potěšit. Jack Black jako vždy výtečný a vyzdvihává jinak docela normální rodinný film do nezvyklého nadstandartu... Pokud máte rádi rockové staré hitovky, tak je to jen další důvod proč si film pustit... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Hrozně, ale fakt HROZNĚ jsem se bál, že to bude něco jako Sestra v akci 2. Ale Jack Black je fakt šílenej magor takže jsem tenhle film nemohl nechat ujít. S klidným svědomím můžu říct, že tohle nesahá Sestře ani po CDéčko AC/ DC. Jak už jsem napsal Jack Black je fakt šílenej magor, jenže v roli Deweye je magor na entou krát sto + 200000. Za tuhle roli měl dostat Oscara, protože to co převed tady se jen tak nevidí (a i zpívá skvěle, takže by měl vlastně dostat i Grammy!). Nakonec odpustíte filmu i sladkobolnej konec a pár nesrovnalostí.... Black = prezident celý galaxie.... ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Jack Black (Dewey Finn) se kvůli filmu musel naučit hrát na elektrickou kytaru. Ve své kapele Tenacious D hraje pouze na akustickou. (Wishkah)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama