Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (648)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

LET THERE BE ROCK...Jan Amos Komenský v roce 2003 metal v holandské půdě radostí kozelce, protože konečně někdo po staletích pochopil, co chtěl říct svou zásadou Škola hrou. Kdo je ten génius? Jmenuje se Dewey Finn a je to prvotřídní rock- cvok. Tenhle povalečský loser podvůdkem chytne místo v prestižní škole pro cílevědomé dětičky, budoucí prezidenty Microsoftu, NASA a Zeměkoule. Zbytkem mozkových buněk pozná, že tahle nadaná robátka lze zneužít ve svatém jménu kytarových riffů a ACDC, a tajný projekt jménem "Rocková křížová výprava" může začít. Rock got no reason, rock got no rhyme...School of Rock anytime, i pro hluchoněmého Herodese. Největší koncetrace roztomilých třeštidel na metr čtvereční, vypalovačky z hrdla jedenáctiletých rockerů a medvídkovský Jack Black, který se pro tuhle roli /klišé, klišé, klišé/ narodil. 9/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jack Black: 1. School Of Rock (Album Version) - School of Rock Cast 2. Your Head, Your Mind, Your Brain... [Vocal Excerpt] (Album Version) - School of Rock Cast 3. Substitute (Album Version) - The Who 4. Fight (Album Version) - No Vacancy 5. Touch Me ( LP Version ) - The Doors 6. I Pledge Allegiance To The Band [Vocal Excerp] (Album Version) - School of Rock Cast 7. Sunshine Of Your Love (LP Version) - Cream 8. Immigrant Song (Album Version) - Led Zeppelin 9. Set You Free (Album Version) - The Black Keys 10. Edge of Seventeen (LP Version) - Stevie Nicks 11. Heal Me, I'm Heartsick (Album Version) - No Vacancy 12. Growing On Me - The Darkness 13. Ballrooms Of Mars - T. Rex 14. Those Who Can't Do... [Vocal Excerpt] (Album Version) - School of Rock Cast 15. My Brain Is Hanging Upside Down (Bonzo Goes To Bitburg) (Anthology Version) - Ramones 16. T.V. Eye (LP Version) - Wylde Ratttz 17. It's A Long Way To The Top (Album Version) - School of Rock Cast ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně bezchybný Jack Black a parta skvěle vybraných dětí táhnou docela očekávatelně se vyvíjející komedii vpřed bez jediného zaváhání. Je radost se na to dívat, je radost poslouchat tu muziku, užil jsem si to všechno jako z první řady. A momentálně se mi nevybavuje žádný film, který by měl tak výborné závěrečné titulky. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Film mě hned vrhl do víru událostí téměř okamžitě a za podpory hard-rockových kytar rozjel typickou okoukanou story o loserovi, co nakopal zadek světu, skvěle se přitom pobavil a v konečné fázi zanechal ve svých žácích pocit náležité hrdosti a stesku. Od první minuty v tom jedete s Blackem, jedete s pedálem na podlaze a nezastavíte se ani s konečnými titulky, protože jeho komický potenciál je vyždímán doslova do posledního filmového políčka. Film je manéží Jacka Blacka, do které nevydal pozvánky pro své kolegy a rozjíždí jí v takové parádě, že bude vaše bránice vzdorovat naprosto marně. Ano, je poněkud výstřední a nechutný. Ale pokud svůj komediální talent uchopí za správný konec, použije své muzikanstké zkušenosti a perfektně okouká rockerské finesy mlaťte mě, ale musím se mu smát. Zvykl jsem si na něj, zvykl jsem si na jeho třídu a na konečném klání rockových kapel mi skutečně běhal mráz po zádech, tak jsem byl nervózní, aby to těm capartům vyšlo. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Už dlho sa mi nestalo, že by ma hlavná postava tak vytáčala ako sa to darilo Jackovi Blackovi tu. Úplný looser, maximálne nesympatický a vzorový predstaviteľ veškerých antihodnôt človeka, ktorého by so kopal do prdele od rána do večera. Aj tie decká boli protivné (a to mám deti rád). Ale našlo sa pár svetlých momentov (hromadná simulácia pred dodávkou) a spolu s počúvateľnou hudbou sa to nakoniec vyšvihlo (s menším krčom) na krásne dve hviezďičky :/ ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Auto, ve kterém jezdí Dewey Finn (Jack Black), je Dodge Ram Van z roku 1986. (SONY_)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama