Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (155)

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa hovorí absolútna klasika! Tento seriál som miloval a v skutočnosti som si myslel, že je ešte o dosť starší (zrejme kvôli tomu čierno-bilemu prevedeniu). Skoro všetky diely super a na niektoré si pamätám do dnes. Akrobatické húsky Gomeza, zvodná Morticia, morbídna dcérka , mŕtvola Fester, obor Lurge či Morticiina matka- čarodejnica sú postavy, na ktoré budem vždy rád spomínať. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Klasika z detstva, keď som sedával pred slovenskou televíziou (tenkrát ešte celkom pozerateľnou) a užíval som si tento čiernobiely seriál. Gomez a Morticia u mňa na dlhé roky zostali najlepším seriálovým párom. Tento slovenský dabing by si zaslúžil ocenenie a mali by ho dávať za vzor súčasným dabérom. ()

Reklama

IamWerca 

všechny recenze uživatele

Je vtipne že som sa narodila v 1997  ale milujem starú hudbu a staré filmy ako keby som sa narodila v nesprávnej dobe. Navyše tento seriál vyšiel keď ešte ani moji rodičia neboli na svete ale ja proste milujem tuto starú klasiku a navyše spojenie humor a horor úplne top. A musím najviac vyzdvihnúť postavu Morticie a herecký výkon Carolyn Jonesovej úplne dokonalé. Strata hviezdičky je hlavne kvôli občasnej trápnosti a opakovaniu rovnakej humornej pointy dookola ale na tú dobu aj tak dokonalé dielo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchylný a makabrózně se tvářící seriál, který se svým černobílým formátem stal doslova klasikou v ranku televizní tvorby... Estetika světa Addamsovy rodiny je skutečně normotvorná, stylizace do dekadentně-hororové, téměř pouťové atrakce dokonalá a nejen úvodní melodie nezapomenutelná... Takovéhle obskurní panoptikum postav hned tak každý seriál nenabízí... Gotická mýdlová opera, jejímž neustálým napodobováním vznikl kult! Podobné seriály: Dark Shadows ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dočkali sme sa a mame tu znovu Halloween, hneď vytiahnem seriál ktorý som dokončil pred pár dňami. Svoje čaro mal aj teraz a zrejme ide o prvý a posledný čiernobiely seriál čo som videl. Tiež o jednu z najlepších úvodných zvučiek ktorá je dosť chytľavá. Filmy a novšie spracovania zatiaľ túto klasiku neprekonali. 4* ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Jackie Coogan byl původně odmítnut jako strýc Fester. Odešel domů, oholil si hlavu, udělal vlastní "festerovský" makeup a role byla jeho. (Kulmon)
  • Postava Lurcha mala byť pôvodne úplne nehovoriaca. Ted Cassidy však originálne zaimprovizoval s dnes už svojim legendárnym "You rang?", ktoré sa potom pravidelne dopisovalo do scenára. (milhouse86)
  • Nenápadného člena rodiny, chodicí ruku "Věc", ve většině epizod ztvárnil Ted Cassidy, který hrál Lurche. Zpravidla používal svou pravou ruku, občas ji ale vyměnil za levou, jen aby zjistil, jestli to někdo z diváků postřehne. (Alfréda)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama