Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (148)

elanius 

všechny recenze uživatele

(77/2021) / Rola dokonale napísaná pre Marka Ruffala, podobne ako napríklad v Spotlight. Pre fanúšikov legal thrillerov povinná jazda. Film je extrémne pochmúrny atmosférou ale aj samotným príbehom a posolstvom. Téma je inak naozaj stále aktuálna a dosahuje globálne rozmery. IMHO rozhodne o dve triedy lepšie ako bláznivá Erin. (8/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bojovali už jiní, určitě budou i další, ale teď se pere jistý právník Robert Bilott za oběti chemického znečištění zdrojů pitné vody. Je sám, zavalený bednami dokumentů, čelí útlaku systému, pochybnostem kolegů, unavenou rodinou a hlavně útokům mocného zástupce chemického průmyslu, který udělá všechno pro to, aby se vše ututlalo, respektive na jakýkoliv dílčí úspěch zapáleného jedince nasadí tvrdý protiúder. Prostě jeden bojuje proti zlotřilé korporaci v sympatickém oldschoolovém balení, kterému vládne Mark Ruffalo. Tvůrci na to jdou s rozumem, neženou se za senzacemi, neexhibují, hledání pravdy je o přezkoumávání a neustálém dotazování, každopádně nějaké dvě tři vzrušivé scény navíc bych rozhodně uvítal. Bez nich se totiž na tenhle kus poměrně rychle zapomene. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Ruffalo zopakoval úspěšný recept z oscarového Spotlightu a vsadil tak svou vlastní produkcí na jistotu. Typově se totiž jedná o úplně stejný film, akorát se zde neodhalují neduhy v církvi, ale v mega korporátní chemické společnosti. Pokud Vás baví tento typ filmů, tak byste neměli Dark Waters vynechat. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Hulk vs teflónové panvice. A je to dosť dobré. Elegantná procedurálna dráma ktorú sa rozhodne oplatí vidieť. Aj napriek malým zaváhaniam odviedol Todd Haynes opäť výbornú prácu a doručil pravdepodobne svoj najlepší film (ale zďaleka som od neho nevidel všetko). Podobné záležitosti zviditeľniť potrebujú, nech sú dôležité spoločensky a nie iba tematicky pre hŕstku milovníkov kinematografie. 8/10 ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Moc rád sleduji filmy podle skutečných událostí, které mi mohou něco sdělit a u kterých se můžu dokonce i někdy poučit, jak to na tom světě občas i chodí. Ale u tohoto snímku musím neblaze dodat, že mě fakt zvedl ze židle a hned jsem utíkal do kuchyňky, abych vyhodil do koše všechny teflonové pánve a zejména ty od společnosti Du Pont. Naštěstí tam žádné nebyli, protože nejsem takovej bohatýr, abych si je mohl dovolit. popravdě řečeno tento snímek mě doslova srazil do kolen, že jsem o něm přemýšlel aspoň celej tejden. Protože to, co si nadnárodní korporace můžou dovolit a hlavně, co jim ta daná administrativa té dané země vše dovolí je až do nebe volající. V tomto snímku vidíme, že se děje něco nekalého, doslova něco, co ohrožuje lidské a zvířecí životy ničím jiným než rakovinou. Přijde na to farmář, který přijde o skoro dvěstě krav celkem brutálním způsobem. Svůj případ předá právníkovi, který se tím případem začne zabývat a tím začíná nekonečná soudní mašinérie ve které je velice těžké vyhrát, jelikož stojí proti tomuto nadnárodnímu kolosu, který se brání zuby nehty a kope kolem sebe jako chcípající kobyla, jelikož se mu nechce přiznat chybu, která ohrožuje lidi na celém světě. Vyšetřování se táhne řadu let a výsledek je v nedohlednu díky obstrukcím této vražedné firmy. Ale nebudu psát spoilery, ať se na to každej podívá sám a udělá si svůj vlastní úsudek, protože to fakt stojí za to, co všechno lidi udělají pro tyto špinavé peníze. A také si myslím, že to nebude jediná takováto firma, co škodí lidem pro svůj prospěch a nehledí na zdraví lidí a celkově svého okolí. Za otevření očí a skvěle natočenej příběh ve kterém všichni podali perfektní herecké výkony musím dát stoprocentních 100%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Ted Bilott, syn Roba Bilotta (Mark Ruffalo), pracoval na tomto filmu jako stážista v uměleckém oddělení. (Michnak)
  • Bucky Bailey je vo filme niekoľkokrát spomenutý ako jeden z príkladov štúdie obetí, ktoré prežili, a jeho fotografia ako dieťaťa je vyobrazená vtedajšiemu generálnemu riaditeľovi spoločnosti DuPont. Skutočný Bucky sa objaví ku koncu filmu v scéne na čerpacej stanici. (TomX2)

Reklama

Reklama