Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (147)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mohlo a mělo to být o kus kratší, nicméně to je tak jediná (ač u mě častá) výtka k filmu. Jinak se jedná o moc "pěkný" pohled do zákulisí korporátních sviní, které si můžou dělat, co chtějí, protože na to prostě mají prachy. A nebudeme si nalhávat, že v dnešní době nebo na našem území se něco takového neděje... 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Potlesk. Skutočne filmu skladám poklonu. "Dark Waters" funguje skutočne vynikajúco. Myslím si, že točiť takéto filmy je dôležité. Ja som o tejto kauze toho veľa nevedel a je dôležité, aby sa to ľudia dozvedeli. Je dobré, že sa dnes dajú zohnať panvice, ktoré sú PFOA free. A je dôležité, že sa našiel človek, ktorý obetoval celý svoj život k tomu, aby bojoval s veternými mlynmi ale dosiahol reálne výsledky. A to je podľa mňa veľmi dôležité. V tomto smere Roba skutočne obdivujem. Pretože urobil skutočne asi absolútne maximum čo mohol a robí to dokonca (ako film hovorí na konci) doteraz. A potom si niečo povedzme o hereckom výkone Marka Ruffala. Veril som mu to všetkými desiatimi a myslím si, že ide o jednu z jeho najlepších rol za posledné roky. Po psychickej stránke to muselo byť extrémne vyčerpávajúce, ale dal do toho maximum. Anne Hathaway hrá jeho manželku a napriek tomu, že je to rola, ktorá neponúka veľa, tak všetky jej interakcie sú absolútne fantastické. Ich spoločné momentky sú skvelé. Okrem toho dokonca vie byť film aj strašidelný s maličkými momentkami. Ako úsmev dievčaťa na bicykli. Ako keď sa Sandra napije vody a povie svojim dcéram, aby sa išli umyť. A sú veľmi efektívne. A je hrozné žiť s pocitom, že v sebe máme asi všetci PFOA a možno nám to raz spôsobí rôzne choroby. Možno aj preto je posledné roky taký nárast rakoviny. Všetko to asi spolu súvisí. Pykáme za ľudskú nenásytnosť a chamtivosť. Kamera vynikajúca, réžia absolútne excelentná. Všetky scénky majú svoj význam a celý film pôsobí maximálne skutočne a autenticky. Možno by som trošku vytkol, že občas to plynie trošku pomalšie, no nemôžem povedať, že by som sa pri sledovaní vyslovene nudil. Je potrebné tento film vidieť a môžem iba povedať, čeknite si ho ak ste to ešte neurobili. Hodnotenie: A ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na životopisný film z vcelku nudného právního prostředí, je to skutečně poutavý film. Určitě však spíše preferuji takové, jenž se pouze inspirují skutečnými událostmi a nevypráví každé nezajímavé zákoutí příběhu. Právě tyto vytyčené mantily, neuvěřitelně svazují tvůrčí dovednost týmu režie a diváka tak děj zpravidla příliš nepřekvapí. Nedivím se proto, že se tvůrci v závěru opět sami zahnali do slepé uličky a finální scéna tak proběhne bez jakýchkoli emocí. Což je opravdu škoda, neboť tohle mohlo být skutečně velkolepé. Nicméně jak se zdá, životopisné dílo musí být do detailu přesné a pečlivě budovaná atmosféra je ke konci odbyta mdlou a nic neříkající scénou. Vám tak nezbývá, než si teď již poměrně chladně, přečíst jak to vlastně celé dopadlo v titulcích. Neříkám, že se musí vždy nutně jednat o senzaci, ale něco nepředvídatelného by určitě nebylo na škodu. Prezentované vyvrcholení totiž dosti sráží dojmy z celého filmu, jenž mne ke konci zklamalo a dokonce znechutilo. Člověk tak maximálně vyhodí všechny teflonové pánve v domácnosti, ale žádné jiné poselství si neodnese. 70% PS: Bylo to těsné, ale přikloním se  spíše k té horní hranici. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Temné, tísnivé, znepokojivé, ale hlavně výborné psychologické drama dle reálných událostí s excelentním Markem Ruffalem. Příběh se zaměřuje na jednoho farmáře, kterému začíná umírát dobytek nepříjemným způsobem a má podezření, že ve vodě jsou znečisťující látky od největší chemické firmy Dupont a rád by ji žaloval, ovšem každý právník má strach riskovat kariéru proti největší korporaci a tak zkusí oslovit Marka Raffala, který chemické korporace zastupuje. Jedná se o jeden z nejhrůznějších zločinů vůči lidstvu a film bych povinně pouštěl i ve školách. Film má až pochmurně Černobylskou atmosféru, tísnivé prostředí a spousta zajímavých informací ( Teflon mě rozsekal na 3x!!!) a scéna, kde farmář popisuje a ukazuje, co chemie provedla jeho krávám byl vrchol. Občas mi bylo hodně nepříjemně, ale určitě doporučuji. Must see záležitost. Příběh*****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí****. 8/10. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(77/2021) / Rola dokonale napísaná pre Marka Ruffala, podobne ako napríklad v Spotlight. Pre fanúšikov legal thrillerov povinná jazda. Film je extrémne pochmúrny atmosférou ale aj samotným príbehom a posolstvom. Téma je inak naozaj stále aktuálna a dosahuje globálne rozmery. IMHO rozhodne o dve triedy lepšie ako bláznivá Erin. (8/10) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v americkom štáte Ohio, predovšetkým v meste Cincinnati na juhozápade tohto amerického štátu. (MikaelSVK)
  • Cena akcií firmy DuPont klesla o 7,15 bodu ze 72,18 na 65,03, a to v týdnu, kdy byl tento film uveden do kin (12. 11.  2019). (Michnak)
  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)

Reklama

Reklama