Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu se setkáváme se všemi členy rodiny: s dědou a babi, jejich synem Ludvou s manželkou Heduš a dvojčaty Péťou a Máťou. Navíc poznáváme stařičké rodiče babi Homolkové, kteří žijí v jihočeské vesnici. Homolkovi se za nimi jedné neděle vypraví novým vozem, aby se rozloučili s údajně na smrt nemocným pradědečkem. (Ateliéry Bonton Zlín)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (281)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Homolkovi strikes back! Druhý díl z Homolkovic trilogie je slabší než první díl, není-liž pravda? Homolkovic jsou opět vtipní, prostě stará klasická Česká rodinka. Jejich radost z nového auta je nezměrná. Bohužel, vtipů a hlášek je tu méně než v prvním díle a je znát, že scénáristovi v závěru už trochu docházel dech. Navíc je tady zbytečná linie, nebo spíš, zbytečné scény s umírajícím pradědou. Je to sice smutné, ale do Homolkovic univerza se to nehodí. Dále mě trochu dráždili nudné scény ze psího cvičáku. Ovšem jako plus beru, že se film odehrává na venkově a ne jako první díl v jednom bytečku. Bohužel to na víc jak na 3 hvězdy nemá. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Naštěstí mají druzí Homolkové mnohem blíž k těm prvním, než k smutně vyčichlé trojce. Nicméně ty důvody, proč to funguje méně, jsou velmi podobné. Drtivá většina scén, kde nejsou Homolkovi zoufale nudí a celá ta zápletka s dědkem, včetně její vyústění je zlomyslná zbytečnost, která postrádá vtip. Je s podivem, že sám autor necítil jak velký je rozdíl, když sledujeme homolkiádu, oproti třeba prvním dvaceti minutám, které jsou (pravděpodobně cíleně) bezobsažné a nevtipné. Ano, kontrast herců a neherců, autenticita...ale tady to bolelo a nefungovalo. Z celé trilogie mám velmi smíšené pocity...ta pokračování svádí k myšlence, že se jednička povedla jen jaksi mimoděk, nebo jsem si v ní našel něco, co autoři nezamýšleli. ()

Ruadek 

všechny recenze uživatele

Výborná situační komedie, prostřední díl trilogie, co je mobilní. Rozhodně silnější dějová linie než v prvním, úvodním filmu, palba slov a improvizací se stejně velkou intenzitou. Tento film, stejně jako celou trilogii, spousta lidí nemusí - už jen proto, že takových nás za socialismu byla většina a neradi na to mnohdy vzpomínáme. Čecháčkovství, vyvedeno do extrému, v tomto díle s rodinkou nemístně sobeckou a " pražskou " , co pro řešení svých problémů nevidí nic kolem sebe. Opět nejen komediální nota, daleko cyničtější podkres co není vidět na první pohled. Josef Kolb opět, stejně jako v kultovní Formanovině, nezklamal a předvádí nezapomenutelné scény s nakonec smutným, svým způsobem ale zcela spokojeným koncem. Konec koupající se rodiny, co to všechno i díky okolnostem vzdala a naskákala jako " jeden muž " do vody a s tichým pohledem na smrt tatínka, kvůli kterému se to všechno seběhlo aniž by se potkali až zemřel šťastný uprostřed své PRAVÉ RODINY je pro mne nezapomenutelný. Silnější, než většina dnešních " bláznivých komedií " režisérů, co by to radši měli zabalit. **** ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Tragikomické příhody typické české rodinky své doby. Realistické víc, než sama realita, nejen událostmi, ale i hereckými výkony. U Homolkových mě vždycky zaplaví nostalgické vzpomínky na dětství, protože v podobných poměrech jsem vyrůstal. Taky jsme doma přes neustálé hádky a půtky neviděli to, co je v životě podstatné. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (13)

  • Závěrečná scéna, kdy se rodinka koupe v rybníce, musela být natočená dvakrát, protože po skončení natáčení jeden z členů štábu omylem vytáhl natočený materiál na světlo, čímž ho zničil. K nelibosti herců museli do vody znova, jenže byl už podzim a voda studená. [Zdroj: Super.cz] (infected)
  • Natáčelo se ve vesnici Čimelice, na Vrábsku - rybník Zhoř a v Praze - Ruzyni. (M.B)

Reklama

Reklama