Reklama

Reklama

Everwood

(seriál)
Drama / Rodinný
USA, (2002–2006), 64 h 1 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Greg Berlanti

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Treat Williams, Gregory Smith, Emily VanCamp, Vivien Cardone, Chris Pratt, Tom Amandes, John Beasley, Sarah Drew, Jan Broberg, Sarah Lancaster, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Obsahy(1)

Nejenom ve velkoměstě žijí lidé. A všude je třeba zázraků medicíny... Everwood. Městečko v americkém Coloradu, půvabné místo, stulené v klínu Skalistých hor. Domov jedné z prvních oper v zemi, nejstarších zlatých dolů, třetí největší soutěže ve vaření s chilli – a od jisté doby i světoznámého neurochirurga a jeho dvou dětí. Neboť doktor Brown, velký a slavný doktor Brown, v jehož ordinaci si podávali dveře nejslavnější a nejvlivnější lidé státu, se po tragické smrti své ženy zcela nečekaně – a pro všechny zcela nevysvětlitelně – rozhodl opustit svou zavedenou newyorskou praxi a přestěhovat se na tenhle – sice krásný, ale přece jenom – konec světa. Marně si obyvatelé městečka lámou hlavu, co mezi ně onu světovou kapacitu přivedlo. Důvody tátova rozhodnutí neznají ostatně ani jeho nejbližší: dospívající Ephram a malá Delia. Je jim jasné jen jedno: od nynějška musí zapomenout na celý svůj dosavadní život a musí se pokusit přijmout za svůj domov Everwood… (Česká televize)

(více)

Recenze (137)

tranquill 

všechny recenze uživatele

Jak tady bylo zmíněno, poslední série jsou poněkud melodramatické, ale musím přiznat, že většina postav mi postupem času přirostla k srdci, a protože herecké výkony byly opravdu výborné a charaktery některých postav se postupně vyvíjely, těšil jsem se na další a další díly. Nebylo to o nicotných problémech zazobaných dětí z amerického velkoměsta (také to nebyl teenegerský seriál), jako několik jiných amerických seriálů, ale o malém venkovském městečku se specifickými problémy a rozmanitými lidmi, které mi jsou mnohem bližší. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím se přiznat, že v rámci rodinných seriálů patří Everwood momentálně k mým nejoblíbenějším. Na rozdíl od mnoha ostatních diváků mě ovšem pohltil teprve při sledování druhé série. Od jejího začátku jsem si však osudy obyvatel malebného horského městečka patřičně užívala až do úplného konce. Co se týče scénáře a hereckého obsazení, nemám v podstatě žádné výhrady. Vůbec bych se nezlobila, kdyby došlo na nějaké další pokračování. (80%) ()

Reklama

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Ač kritika není moc dobrá, pro mě je to seriál který mi pomohl v jednom těžkém životním období a to je pro mě hodně důležité. Sympatické postavy, spousta životních situací ve kterých se můžete najít a spoustu dílů uzavírá výborné vyprávění ve kterém se skrývá nějaké to životní moudro. Pro mě jeden z nejlepších seriálů. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 6/10/// +herci v čele s Emily VanCamp a Gregory Smithem, dále potěší Nora Zehetner, Sarah Drew a Sarah Lancaster, líbil se mi český dabing, a dějové linie mladších herců -naopak mě nezaujali některé dějové linie těch starších a především jsem si moc neoblíbil hlavní postavu, asi bych si s ním nerozuměl, rovněž mě celkem nudili epizody kde třetinu času zabral pacient a jeho problém, kdyby mě tohle zajímalo, pustím si čistě lékařský seriál, rovněž chování některých postav mě občas iritovalo (Amy, Dr. Brown)/// Kdysi, asi před 7 lety jsem zhlédl náhodně pár částí a docela pevně mi utkvěli v paměti. Tedy především Emily VanCamp. Od té doby jsem seriál chtěl vždy vidět. Až teď jsem měl tu možnost se podívat na všechny čtyři řady. A asi bych vydržel i pátou nebýt toho, že Everwood (první řadou především) mi připadal mírně zastaralí. Koncepčně jak seriál z druhé poloviny devadesátých let. Později se to zlepšilo, ale zase mi přišlo na mysl dojem, že nemají mnohdy moc o čem vyprávět. A pak taky některé dějové linky byly celkem naivní a obyčejné. A přitom jim byla dána velká váha. Opravdu vidět to před zmíněnými lety, dal bych o hvězdičku víc. Nejen že jako mladší bych si to víc užil, ale zároveň to tehdy byl ten nejmodernější a nejnovější seriál. Paradoxem však je, že můj otec tomuhle seriálu dal 5* a považuje ho za jeden z nejzajímavějších seriálů co v poslední době viděl./// Celkem 64%/// ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Je to těžké hodnotit. První série si držela nadhled a vtip. Ve druhé dochází k něčemu divnému, pomalu mě to přestávalo bavit, ale ti dva doktoři se stále občas pošťuchovali. Třetí série klesla k ubohým morálním následkům činů. Jakýkoliv prvek zábavnosti se vytratil a seriál klesl až skoro na dno. Takže to udělám jako u Prison Breaku a hodnotím pouze první sérii. Průměrováním by se to dostalo asi ke 2*. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (17)

  • Brownovic adresa v Everwoodu je 2719 Deerborn. (Huntelaar)
  • Na popud internetových diskuzí fanoušků, které během prvních dvou serií zaujala možnost romantického vztahu mezi Andym a Ninou, si Nina v dile "Sacrifice" (3. série) uvědomí, že miluje Andyho. (Huntelaar)
  • Během čtvrté série byly natočeny dva různé konce. Jeden pro pokračování seriálu a druhý pro případné ukončení. (Cheeker)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama