Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charles Randolph .. Opravdu výborný a zajímavý film! Alan Parker režíruje skutečně přesně a sedělo mi to stoprocentně. Žánrové přechody od dramatu ke kriminálce, zabalené do politického hávu kolem trestu smrti mi nikterak nevadily. Kevin Spacey je výborný jako vždy, taktéž Kate Winslet svoji menší roli přesvědčuje o tom že umí. Zato Laura Linney je doslova výtečná. Radost sledovat. Vše a všechny. Od poutavého začátku do překvapivého konce.. 85%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Herecký ansámbl za pět, Winsletová tu jasně ukázala, že rozhodně nikdy nebude jen Rose z Titanicu a její novinářku tu nelze nemilovat.  Spacey dokonalý jako vždy a Laury Linney si nelze nevšímat. Byť její chvíle slávy vlastně přijde až v poslední třetině, ale zase stojí za to. Druhou zdejší sexuální scénu asi jen tak z hlavy nevyženu, jedna z nejpravdivějších souloží na filmovém plátně vůbec, a opravdu to nemyslím nijak smyslně či oplzle.  Ovšem jinak jsem se zdráhal uvěřit a to je prostě pro komplexní zážitek z tohoto druhu filmu asi třeba. Nejen uvěřit tomu, že by byl někdo schopen něco podobného opravdu dotáhnout do konce, ale spíš to celé neposrat.  Čili jako mnoho jiných musím jednu hvězdu sejmout. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byla upozorněna fanatickou uctívačkou Kevina Spaceyho a brala jsem to doporučení s dost velkou rezervou. Bylo to dobrý. Spacey byl trošku v nevýhodě, protože jeho kolegové se natolik předvedli, že to nebyla jeho soukromá exhibice. Děj byl opravdu překombinovaný - nikdo nemůže předvídat tolik tahů dopředu i s duševními pochody mnoha postav - ale jinak, solidní film. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Parkerovo očividné filmové politikum a snaha vyslovit se k právě probíhající debatě o smysluplnosti trestu smrti ve Spojených státech a o jeho úplném federálním zrušení. Profesor David Gale stejně jako režisér Alan Parker jsou zjevně proti tomuto absolutnímu trestu...a jejich argumentační rovina je...okázale přesvědčivá... Vynikající, strhující film! Podobné filmy: Mrtvý muž přichází, Krátký film o zabíjení, Capote, Zelená míle, Hlas moře ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľmi sprznený film. O inteligentnom trileri nemôže byť ani reči. Predvídateľná dráma, ktorá sa najprv zaujímavo zmení na napínavý (i keď tuctový) triler, aby si ten vzápätí urobil prdel zo seba samého aj z celej témy trestu smrti. (Ten hudobný podmaz vo finále bol katastrofa...) Spacey sa najprv hrá na suteréna v štýle Hannibala Lectera, no o niekoľko minút plače a celé to pôsobí nevyvážene. SVET PODĽA LELANDA mal svoje chyby, ale je to určte poctivejší film. Niektorí scenáristi by mali dostať kreslo... ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Jedna z fotografií na stene v dome Dustyho Wrighta je slávny záber "Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom v Bratislave na Šafárikovom námestí" od známeho slovenského fotografa Ladislava Bielika z čias okupácie ČSSR sovietskymi vojskami v roku 1968. (cure)
  • Režisér filmu Alan Parker si zahrál malou roli jednoho z hostů na večírku na začátku filmu. Můžeme ho vidět, jak si bere ze stolu jídlo. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama