Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film so strhujúcim rytmom, dobrou hudbou, výborne zahraný. Aj keď som zástancom trestu smrti, neprekážala mi agitácia za jeho zrušenie, ani niektoré nelogickosti scenára. Skôr mi prekážajú komentátori, ktorí síce nemajú jasno v používaní i a y, ale už v polovici filmu predvídajú, ako skončí a majú nutkavú potrebu sa s touto ich jasnozrivosťou všetkým pochváliť. Zvláštne na mňa zapôsobila Bielikova snímka muža s odhalenou hruďou zo Šafárikovho námestia v Bratislave v auguste 1968 medzi snímkami odsúdencov na smrť. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Život Davida Galea sprevádzali rozporuplné recenzie a reakcie, pretože lahôdkové obsadenie a sľubný námet lákalo na oskarovú záležitosť. No a treba povedať, že kritici sa (niekedy:)) nemýlia. Parker mal najskôr myšlienku, na ktorú vymyslel príbeh. Nie naopak, čiže silný príbeh, z ktorého by vyplynulo logické vyústenie so zmysluplnou pointou. Tak mi aspoň trochu za vlasy pritiahnutý dej Davida Galea pripadal. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byla upozorněna fanatickou uctívačkou Kevina Spaceyho a brala jsem to doporučení s dost velkou rezervou. Bylo to dobrý. Spacey byl trošku v nevýhodě, protože jeho kolegové se natolik předvedli, že to nebyla jeho soukromá exhibice. Děj byl opravdu překombinovaný - nikdo nemůže předvídat tolik tahů dopředu i s duševními pochody mnoha postav - ale jinak, solidní film. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Nezíral jsem na film s otevřenou pusou. Po konci snímku jsem neměl nějaké rozdýchávácí období a ani nemám potřebu Davida Galea vynášet do nebes. Přesto se jedná o špičkový film. Silné téma, zajímavý příběh. Velmi chytlavé a koukatelné. Příjemně natočené. Nechci se patlat v logických chybách. Určitě by se našly, ale nemám to zapotřebí. Ano, ten konec je snadno odhadnutelný, ale to přeci není mínus. Spaceyho typická role a opět dokonale zahrána. Kdybych měl přeci jen odstranit pihy na kráse, tak je to Winsletové prožívání u videa a výpadek automobilu. To se dá přirovnat s tím, když máte naprosto výborné kafe, hrozně vám chutná a pak se trošku opaříte. Dojem to neporuší. Natočeno moc pěkně. Líbilo. Super. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Oba synové režiséra Alana Parkera, Alexander a Jake, složili vedlejší hudbu k filmu. Jeho mladší syn Alex složil a nahrál skladbu k závěrečným titulkům. (becki_tu)
  • Natáčení scény protestu proti trestu smrti v Texas State Capitol bylo krátce přerušeno příjezdem skupiny skutečných protestujících. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama