Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 003)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je tenhle seriál to nejlepší v čem se Chuck Norris objevil. Epizody mají zajímavé případy, spousty bitek, kde se Norris opravdu dost předvádí, skvělou hudbu, dobré herce. Co víc si přát. Jediné co mi trochu vadilo a moc nesedlo je indiánské pojetí v některých epizodách. Ale nevadí, pro mě vynikající seriál. 93% = ***** ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Chuck "Mlátička" Norris je prostě věčný. Tenhle seriál je třeba sledovat s vypnutým mozkem (stejně asi tak, jako když tvůrci seriálu psali scénáře), přesto to nebyl zdaleka ten nejhorší seriál, co se kdy objevil na Nově. Ty dvě hvezdičky jsou za občasné pobavení nad Chuckovými skromnými dialogy, za kurzy bojového umění a za Sydney, která se k Rangerům pozdějc přidala spolu s Cagem. ()

Reklama

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Walker kope. Walker vyslýchá svědka. Walker kope. Walker zápasí s časem. Walker kope. Walker stále kope. A trocha moralizování na konec. Aspoň jednou měli zkopat Walkera. Takhle by logicky už kolem sebe neměl mít vůbec žádný zločince, ale měl a museli bejt asi úplně dementní. Možná by ale stačilo odprásknout Walkera dřív, než začne kopat. Nebo se nepřibližovat k Walterovi s napřaženou pistolí až na vzdálenost metru, aby jí mohl pohodlně vykopnout z ruky. Tenhle seriál funguje pouze jako guilty pleasure, a těm já většinou hvězdy nedávám. Nepopírám ale, že pokud někdy náhodou na Waltera narazím, ne vždycky ho přepnu. Tahle se člověk při normálních kriminálkách nepobaví. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Stokrát opakovaná lež se stává pravdou, říkával jeden chytrý a vzdělaný ministr propagandy. Nemusí se jednat ani o lež, může jít o pár republikánských volebních sloganů. V dnešním světě je však těch informací tolik, že kdyby byly jenom vyřčeny, nemusely by utkvět v našich hlavách právě ty patřičné. Proto je ideálním receptem k těmto řečem přidat ještě několik pořádných kopanců, nejlépe do hlavy. Tato výuková metoda,tj. řádné hlavokopání by mělo zabírat alespoň 20 procent každého dílu, po čemž by měla následovat co nejhustší hláška typu: Příště to již nezkoušej. Už nenadávej černouškům a neplivej na chodníky. Cudná státní zástupkyně všem těmto násilníkům následně přiklepne trest smrti, jemuž s uspokojením zatleská místní republikánská mateřská školka, a nakonec to vše zajíme pořádným hamburgerem na rodeu, kde Walker zkrotí divokého nosorožce nebo jiné zvířátko. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Prvním dvoum nebo třem řadám bych možná dal i 3*, ale pak už se to s přibývajícími sériemi čím dál víc blíží odpadu. Ta schématičnost a především patos a moralizování mi opravdu lezou krkem (o unikátně nesympatických ultra kladných postavách nemluvě). Kdo stojí o akčního hrdinu v podobě otravného mentorského staříka, který minimálně v jednom díle dokonce cituje bibli...!!! 30 - 40 % ()

Galerie (56)

Zajímavosti (56)

  • 2.12.2010 se Chuck Norris a jeho bratr Aaron, který se na seriálu také podílel, stali skutečnými texaskými rangery. Dekret, jenž jejich členství potvrzuje, dostali během slavnostního ceremoniálu na služebně rangerů od tehdejšího guvernéra Texasu Ricka Perryho. [Zdroj: IDNES.cz] (oje)
  • Chuck Norris v dětství miloval westerny, což je důvodem, proč jsou některé epizody seriálu situovány do období Divokého západu. (cheyene)
  • Nejčastější zbraně, které Walker (Chuck Norris) nosí u sebe, jsou pistole Taurus PT92 a revolver Smith & Wesson Model 29. (Vrbson)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama