Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

VanTom 

všechny recenze uživatele

François Ozon rozehrává s divákem nejednoznačnou partii. Mnohokrát táhne až neférově, když línou idylku upjaté anglické spisovatelky na francouzském venkově příjezdem svobodomyslné, frivolní slečinky (opravdu žhavá Ludivine Sagnier) důmyslně - bezdůvodně? - halí do "hitchcockovského" dramatu i detektivky. Největší "podraz" si však schovává na samotný závěr. [Napoprvé za 4*, ale i teď tak nějak mezi.] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Art režisér Francois Ozon nám tentokrát ponúka fuckingmindový príbeh s pointou, ktorý až takým artom nie je. Je to iba hra s divákom, hra so žánrami a hra na erotický film. Bazén zaujme milovníkov prekvapivých poínt, ktoré dávajú zmysel, letnej atmosféry a ľahkých erotických filmov zo 70tych rokov. Je to ale samozrejme na rozdiel od poslednej spomenutej kategórie premyslený film inteligentného režiséra, takže touto formou uspokojí naraz asi väčšiu skupinu divákov, ako mal pôvodne v pláne. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podobně jako život a literární vývoj spisovatelky Sarah Morton se vine příběh filmu - nejdřív sledujeme příjemnou letní pohodičku, pak se přemění tak trochu v detektivku jenže úplně na konec zjistíme, že všechno, co jsme viděli je možná trochu jinak. Jde tady spíš o pocity než o příběh a přestože posledních pár okamžiků filmu bylo opravdu zajímavých a sugestivních, nedokázaly převážit pro mě vcelku nezajímavý zbytek filmu. Nemůžu upřít snímku pečlivě vytvořenou atmosféru a výborné herecké výkony, ale můj šálek čaje to prostě není. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Přiznám se rovnou, že pana Ozona neznám a žádný jiný jeho film jsem neviděla. Tento mě ovšem zhola nenadchl. Celou dobu se nedělo prakticky nic, pak se to jaksi zašmodrchalo a když mělo dojít k rozuzlení, byl konec. Čili jediné co stálo za pozornost byla výstavní figura slečny Ludivine, v závěru kontrovaná bobrem paní Rampling. A pro mě poučení, abych si další setkání s tvorbou tohoto režiséra důkladně rozmyslela. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající atmosférická laskomina. Autorce detektivek lačníci po klidu v půjčeném domě s bazénem nabourá soustředění inspirace: je mladá, blonďatá, frivolní, mírně vyšinutá, prostě inspirace, jak má být. A postarší, usedlá a nervózní spisovatelka se jí - ač zprvu neochotně - zmocní v jakémsi netečném napětí bezezbytku. Ozona mám za 5x2 hodně ráda, za 8 žen už míň, ale díky Bazénu si už budu vždy pana "O" ostře sledovat. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)

Reklama

Reklama