Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

k212 

všechny recenze uživatele

Těžko stravitelné sousto, asi tak, že jsem Bazén sledovala na pětkrát. Nedokázala jsem se zakousnout do téměř nulového děje, nemohla jsem na chuť přijít hlavním postavám, emočně to pro mě byl téměř prázdný film. Možná příliš artový, možná příliš umělecký, nevím. Francois Ozon je určitě zajímavý a přínosný zjev na francouzském filmovém poli, ale s tímto dílem u mě tentokrát neuspěl. Nehledě na to, že mě to dost často asociovalo na Smrt v Benátkách (no opačně - jistě), ale ta výsledná pointa to samozřejmě dotáhla do uplně jiných vod ... a snad i tohle je naškodu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

François Ozon rozehrává s divákem nejednoznačnou partii. Mnohokrát táhne až neférově, když línou idylku upjaté anglické spisovatelky na francouzském venkově příjezdem svobodomyslné, frivolní slečinky (opravdu žhavá Ludivine Sagnier) důmyslně - bezdůvodně? - halí do "hitchcockovského" dramatu i detektivky. Největší "podraz" si však schovává na samotný závěr. [Napoprvé za 4*, ale i teď tak nějak mezi.] ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Francouzská kinematografie je velmi specifické odvětví filmové tvorby. Co se týče dramat, ty jsou prostoupeny svou zvláštní vůní a natočeny v elegantním stylu. A přesně takto na mě zapůsobil i Bazén. Zcela jakoby nenápadné zpracování je prostoupeno artovým cítěním a mlčenlivými záběry. Samotný "tragický konflikt," který se, až ke konci filmu přihodí, není vystavěn nijak dramaticky a extra napínavě, jeho vyřešení probíhá s chladnou hlavou a bez jakékoliv hysterie. Herecké obsazení je výborné. Charlotte Rampling coby usedlá spisovatelka a Ludivine Sagnier jako nádherná dívka vedoucí bouřlivý život. Myslím, že nejsem jediná, která si při prvotní vzpomínce na tento snímek, vybaví právě ji. Ta dívka je prostě nádhera. Zvláště její nudistické, vášnivé a plavací scény jsou pastvou pro oči. Hodněkrát jsem během sledování pomyslela na to, že bych si přála, abych byla obdařena křivkami, jaké vlastní ona. Můj závěr zní takto: Není nad to, když máte v jistých nepříjemnostech po ruce spisovatelku detektivních románů:) A ten román "Bazén," který Sarah Morton napsala, bych si velmi toužila přečíst... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

!!! ---- SPOILER ---- !!! Ozónov "thriller" Bazén síce nie je žiaden extra experiment, predsa je však dosť iný na to, aby vykazoval všetky znaky diela, na ktoré sa divák buď naladí alebo ním zostane absolútne nedotknutý. A ani fascinácia dokonale vybudovanou atmosférou, netradičným vývojom zápletky, ponáranie sa (tu takmer doslova) do sveta metafor nevyčerpávajú pôžitok do dna. Pretože sú tu ešte napríklad obdivuhodné, na detail sústredené herecké výkony, ktoré príbeh opäť len obohacujú o ďalšie a ďalšie interpretačné cestičky. Mozaika emócií a skladačka významov, ktorá tak rýchlo neomrzí ani po tom, ako vám dôjde, že ste z podstatnej časti sledovali dej novej knihy hlavnej hrdinky... ()

Desiree 

všechny recenze uživatele

Bylo to plné fuj sexu fuj a vody brrrr a ženskejch blee. Tak toto napsal Falcor, ale podle mě tam bylo málo sexu, málo vody málo mužskejch i ženskejch pohromadě. A jednotlivec, byť je sebevíc nahý, je pro mě příliš slabé kafíčko:)) Ale když je těch naháčů víc pohromadě, nebo spíš na jedné hromadě, je to daleko více vzrušující. Ale to je pak už jiný žánr, totiž po...hádka. ..... co to... ? koukám, že Desiree se rozepsala o úplně jiném rezižéroj, no fuj, to je celá ona....ona a Pasolini....ty dva se hledali....achich ouvej, já nebohý....au...ach...aáááách. tak. F ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)

Reklama

Reklama