Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Brandon 

všechny recenze uživatele

Usedlá, konzervativní, vyšťavená, anglická spisovatelka potká svoji novou inspiraci, kterou je mladá promiskuitní francouzská dívka. Středobodem vesmíru se stává bazén. Jejich setkání vede k napsání jejího životního díla, románu. Člověk si pečlivě skládá kousky příběhu a když už si nakonci myslí, že prolínání reality a fikce pochopil, stejně tak jako motivaci a jednání Sarah a Julie, tak celou představu pan Ozon rozmetá, jako by to byl domeček z karet. 3,5* P.S. Vůbec se nedivím, že Ludivine Sagnier způsobila ve Francii před premiérou pozdvižení :-) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající atmosférická laskomina. Autorce detektivek lačníci po klidu v půjčeném domě s bazénem nabourá soustředění inspirace: je mladá, blonďatá, frivolní, mírně vyšinutá, prostě inspirace, jak má být. A postarší, usedlá a nervózní spisovatelka se jí - ač zprvu neochotně - zmocní v jakémsi netečném napětí bezezbytku. Ozona mám za 5x2 hodně ráda, za 8 žen už míň, ale díky Bazénu si už budu vždy pana "O" ostře sledovat. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavá "detektivka" o postarší spisovatelce, která jede do domu v prosluněné Francii nasbírat energii a inspiraci pro svou další knihu. Tato změna prostředí v ní vyvolává představy, ze kterých čerpá do své knihy..časem ovšem nelze poznat, jestli se stále jedná o imaginaci ze strany autorky, či jestli už jí vše nepřerůstá přes hlavu a neblázní. Výborně hrající Charlotte Rampling je doplňována mladou a svůdnou Ludivine Sagnier, jejíž vnady dodávají filmu erotický šmrnc..místy mi to připomínalo Lolitu. :) "'I'm so tired!' 'Not surprised. It's tiring to kill a man.'" ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věcička s podmanivou atmosférou i hudbou, od začátku jsem se houpala na filmové vlně a bylo mi příjemně.. Charlotte Ramplingová sehrála tu stárnoucí spisovatelku úžasným způsobem, moc se mi líbila.. Ludivine Sagnierová si střihla tu nespoutanou a vášnivou bloncku báječně, občas byla na facku, místy dojemná a sem tam i milá.. Závěrečná část mě překvapila a tak trochu i zaskočila, bylo - nebylo... No a mně se to vlastně zamlouvalo, střet dvou různých světů je zábavný... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Ocenění jsou jako hemeroidy. Dřív nebo později je dostane každý." Dlouho, předlouho se dohromady nic neděje. Už jsem propadl skepsi a smířil se s tím, že celý film asi bude o komplexech vysušené stařeny, která zpovzdálí závistivě přihlíží privátním čuňárnám své mladé spolubydlící. Ale vypravěčská pravidla hovoří jasně: je-li hlavní postavou autorka detektivních románů, někdo půjde pod kytičky. A od chvíle, kdy se to stane, je film vážně zajímavý. 60 % ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno