Reklama

Reklama

Můj přítel Monk

(seriál)
  • USA Monk
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvůrci:

Andy Breckman

Hrají:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Tony Shalhoub v roli velice zvláštního a obsesivního detektiva Adriana Monka, který trpí psychologickou poruchou, která ho již připravila o skvělou pozici policejního detektiva v oddělení vražd u San Franciské policie. Kvůli tragické a nevyjasněné vraždě jeho manželky si vybudoval abnormální odpor k davům, rušným ulicím, bakteriíím, mléku a dalším věcem, což mu ale v jistých chvíích velice napomáhá k vyřešení případů. S jeho každodenním životem mu pomáhá asistentka Sharona, ze které se stává ženský Dr. Watson. Adrian se u všech případů setkává s kapitánem Stottlemeyerem, jeho bývalým nadřízeným, kterého Monkovy schopnosti, stejně tak i jeho slabosti dovádějí k šílenství. (Universal Channel)

(více)

Recenze (407)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Co mě na tomto seriálu tak přitahuje, není detektivní činnost ani zajímavé případy. Je to právě osobnost pana Monka, jeho boj s OCD. Je to přesně ono. Nijak hluboce jsem tuto poruchu nestudovala, ale pravda je taková, že i u "normálního" zdravého člověka se může vyvinout zcela náhle a neočekávaně. A to poté, co prožijete nějaký životní otřes. U mě se tak ve dvaceti letech stalo a stala jsem se podobně obsedantní jako pan Monk, kompulze se naštěstí nedostavily. Nebála jsem se všeho jako on, ale chovala jsem se tak směšně a měla čím dál méně přátel, protože se mnou nebylo k vydržení. Správně užívám minulý čas, protože na svém případu vím, že je možné se z toho dostat a "uzdravit se". Stačí jen trochu toho serotoninu a čas. Každopádně panu Monkovi rozumím, stejně jako Melvinu Udallovi z Lepší už to nebude a Howardu Hugesovi z Letce. Poznávám se v nich a je to strašný. U pana Monka ale vtipný a trefný. Nestandardně zábavný seriál. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pomýlený týpek Monk ujde, no i on má slabšie chvíle a nie vždy sa dá so zatajeným dychom naňho civieť. Občas mi tá jeho genialita lezie niekam a tie jeho zvláštne zvyky ma vedia poriadne vytočiť...Ale i tak slušný seriál s úplne odlišnou hlavnou postavou, ktorá je ako aj Dr. House nenapodobiteľná...70% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Monk není můj přítel. I když jsou některé jeho úchylky dosti směšné a vtipné, jiné jsou povrchní a obyčejné. Celkově vzato je to obyčejný kriminální seriál, kterých tu byla už hromada, pouze s podivnější hlavní postavou. Někomu to bude stačit, druhému ne a já stále raději vidím kriminální tým několika zajímavých lidí, co dokážou pokaždé překvapit (a funguje mezi nimi jistá interakce a skryté vtipy), než jednoho muže, co překvapuje stále dokola velmi podobnými kousky (a vše na konec vysvětlí). ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

__Monk: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,460,784 //počet predaných kusov 93,560║ __Monk: 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,569,887 //počet predaných kusov 39,257 ║ __Monk: 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,998,557 //počet predaných kusov 61,513 ║ __Monk: 8.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,463,821 //počet predaných kusov 40,673 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvostná krimi záležitost, jakých moc není, z hlavy Andyho Breckmana, která napovídá, jak by asi vypadal kříženec Sherlocka Holmese a Rain Mana..;) Narativně mistrovsky zvládnutý seriál staví vyjma schopnosti nadhledu a vtipně (sebe)ironické hry s žánrovými klišé na luxusním dialogu a rozhodně i hlavním hrdinovi, jehož si původně výborný divadelní herec Tony Shalhoub zahrál s takovou chutí, že toho geniálního magora s obsedantně kompulzivní poruchou prostě nemůžete nemilovat.. Právě Monk naznačuje, jak důležitý je pro úspěch, mimo scénáře samozřejmě, detektivek charismatický - Nikoli hezoun !! - a skutečně schopný herec, nezřídka právě s klasickou divadelní průpravou, což dokládají další legendární jména jako Peter Falk či David Suchet.. ()

Galerie (566)

Zajímavosti (81)

  • Cena Emmy: 2003 - soška pro nejlepšího herce v hlavní roli komediálního seriálu, 2004 - nominace na nejlepšího herce v hlavní roli komediálního seriálu, 2005 - soška pro nejlepšího herce v hlavní roli komediálního seriálu, 2006 - soška pro nejlepšího herce v hlavní roli komediálního seriálu, 2007 - nominace na nejlepšího herce v hlavní roli komediálního seriálu. (109)
  • Když se Sharona (Bitty Schram) v restauraci ptá muže, zda už byl ženatý, pokládá na stůl skleničku Martini a skládá ruce na stůl. V dalším záběru ale drží skleničku opět v levé ruce, přičemž po dalším střihu má ruce opět složené a Martini před sebou. (Katka189)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama