Reklama

Reklama

Euforie - Série 1

(série)
Trailer
USA, (2019–2021), 9 h 22 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Jacob Elordi, Sydney Sweeney, Austin Abrams, Alexa Demie, Algee Smith, Alanna Ubach, Maude Apatow, Storm Reid, Eric Dane (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (5)

Trailer

Recenze (67)

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Ta atmosféra je jak z partesu. Ty nevkusný hadry, nevhodný dekolty, nechutný šminky, drogy a alkoholy. Největší crush mám ale zejména na ty úvodní biografický pětiminutovky, který maj v rukávu víc nápadů než většina současnejch serošů za celý roky. Snad jen škoda, že Euforie plave a vlastně nikam neplyne. I tak bych se na její lesk a bídu střední školy dokázal dívat furt. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledované od júna do novembra 2021. ___ Zaujímavé je aj to, že celý seriál, ktorý je výrazne a odvážne sexuálny, ako aj väčšina jeho postáv, je v podstate rozprávaný z pohľadu postavy, ktorá zo sexu nezažila takmer nič. Akoby práve ona, bojujúca so závislosťou úplne iného druhu, mala od tých intrigánskych pletiek a nevyzretých vášní najlepší odstup. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

"... I just think that love is actually super dark, but no one dares to talk about it." Z téhle American High School Depression dostanou fanoušci 13 Reasons Why osypky. Adorovaná netflixovská školní sága totiž najednou vypadá jako slabý čajíček, když se HBO rozhodlo zvednout hozenou rukavici, a nakráčet do ringu s temnou a zvrácenou televizní young adult verzí Americké krásy, ve který je tolik omamnýho sexu, drog a rock n rollu, že by se z toho rodičům středoškolských ratolestí chtělo tři dny zvracet. Miluju, že se to skoro celý odehrává v nočních kulisách, protože pak nádherně vynikne ta šílená úchylnost všech zúčastněných postav. A díky za ten dospěláckej rating. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusní soundtrack. Zendaya hraje I. ligu. Neznámá nová Hunter Shafer hereckou ligu mistrů. Její kostymérka taky. Místy až surrealistický přitom pořád kompaktní střih. Scénář špičkový. Story je fičák, který se zastaví jen u přeexponovaného Natea, jinak sype jeden sociálně psychologický problém a trauma za druhým, činící ze střízlivých lidí smažky, které jsou vyšinutější, než ti, kteří jsou v těch sr..kách nejhlouběji. Je to těžkotonážní depka a je to jeden z nejlepších seriálů posledních let. Koukněte na to. Oproti jiným seriálům to neztratí dech. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

O tom, jaký je život s poruchou osobnosti (poruchami). Film je mi dost blízký, protože dost podobný dětství, pubertu a dospívání jsem měla taky. Útěk od emocí k drogám a k alkoholu nikam nevede, ale tato společnost nenabízí moc jiných variant. Pokřivené vztahy v rodině a nevyrovnaní rodiče dětem nepomohou, a mohou je dohnat až k ztrátě života. Poučení z toho plyne: neohlížet se na rodinu a hledat sám sebe a žít svůj život. Jinak se lidstvo nikam neposune. Velmi dobře zahrané. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Rue (Zendaya) zastrašuje nápadníka své mladší sestry Troye (Tyler Timmons) tím, že jmenuje osoby, se kterými se seznámila na odvykačce, užívá jména známých gangsterů ze seriálu The Wire - Špína Baltimoru (od r. 2002), tedy Avon, Stringer, Bodie, Marlo, Omar, bratr Mouzone a Wee-Bey. Poté řekne, že tihle „zmrdi“ si na něm pohrajou s letlampou a kleštěma, což je pro změnu odkaz na hlášku mafiána Marselluse Wallace z filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). (H34D)
  • Názov epizódy je narážka na pieseň "03 Bonnie and Clyde" od dua Jay-Z a Beyoncé. (dwdb)
  • Vo flashbacku, v ktorom Rue (Zendaya) vysvetľuje, že si nespomína na nič z veku 8 až 12, prejde okolo nej mladý Nate (Jacob Elordi). (dwdb)

Reklama

Reklama