Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer

Recenze (215)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Euforie je fakt parádní seriál, který rozhodně není euforie, ale spíš deprese ... Než jsem do něj šel, myslel jsem si, že to bude spíš samoúčelnej výjev všelijakých svinstev, se kterými se dnes mládež (nejen v USA) může potýkat. No, ... výjev svinstev to je, nutno říct, že na seriál slušně odvázanej a hustej, ale není to samoúčelný. Je to fakt inteligentní seriál, kterej čerpá z reálnejch, veděcky, pedagogicky, sociologicky i jinak, dokazatelnejch jevů a skutečností. Postavy jsou sice stupidní, ale zase. je jim kolem 16 až 17ti let asi. Jsou to děcka, který jednaj tak, jak je jim vlastní. Má to parádní vizual a feeling, tak nějak připomínající mi třeba Argenta. Herecky fajn, často hodně intenzivní a odvážný. Škoda, že jsem na to musel koukat už čistej ... i když chuť byla, nechal jsem si zajít. ;-)) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hovnajs přehypovaný Černobyl.. Překvapením a seriálovou událostí roku je pro mě Euphoria! Strhující, dechberoucí, srdcervoucí.. Takhle si mě kolem prstu omotali onehdá snad jen The Leftovers... Nevím z které planety Sam Levinson spadnul, ale je to neskutečnej řemeslník a empatik. S naprostou lehkostí a přehledem zvládá technicky složité scény a stejně snadno vykresluje ten křehký spletenec emocí a vztahů dnešních středoškoláků.... Už Assasination Nation napovědělo, že je to v tomhle směru neskutečnej talent.. a Euphoria dokazuje, že to nebyla žádá haluz a štěstí začátečníka..spíš naopak.. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První čtvrtina pátého dílu druhé série, ke které to celé směřuje, je excelentní a herecky svou intenzitou někde na úrovni Jokera od Heatha Ledgera, z Rue tam jde strach. Jinak několik silných emotivních momentů v průběhů obou sérií omotaných kolem Rue, bizarní vztahy ostatních a pokusy o invenci a la divadelní díl mě tolik nesebraly. Rozhodně ale seriál vybočující z šedého průměru. Update 09/2022: A Zendaya zaslouženě přinejmenším za epizodu S2E5 cenu Emmy včera proměnila :) Zaslouženě. ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě zaujal a posléze paradoxně odradil svou progresivností a odvahou. Nikdy jsem nebyl v Americe, ale skutečně se tam na sebemenší bolístku předepisují léky, které všichni zobají jako lentilky? Skutečně tam všichni šukají jako králíci mezi sebou? Korunu tomu nasadila snaha nacpat do seriálu úplně všechno, včetně i moderního problému s identitou pohlaví, kdy je tam otevřeně transgender postava. Tak otevřená, že mi to vůbec nedošlo a až zpětně jsem pochopil všechny narážky. Navíc jí všichni milují, ženy, muži, všichni. Co to tedy znamená? Že nejlepší žena je muž? Zkrátka nejsem dostatečně woke. Nakonec mi ze všech postav přijde nejsympatičtější Lexi; asi proto, že je relativně normální. Jenže co je v tomto světě Euphoria normální? Pokud to na středních školách v USA vypadá takhle, už se nedivím, že je čas od času někdo vystřílí. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Ja ako feťák v dôchodku som mal problém s týmto seriálom. Veľa scén je až moc reálnych, autentických a niektoré interakcie medzi postavami až vyslovene nepríjemné. Viem že to je iba seriál, no sledovať podobné hádky v seriáli ako v reálnom živote, dnes už s čistou hlavou bolo nie veľmi príjemné. Hold proces dospievania je niekedy ťažký, dobre mi jebalo. Ľudia sa učia na vlastných chybách a je veľmi dobré, že vznikajú takéto projekty. Pre niektorých divákov je to iba dráma a zábava, možno varovný prst. Pre iných zase poučenie a pripomienka toho, čo sa už kurva robiť nemá. Veľmi pozoruhodné, aké pocity vie vyvolať nejaký obyčajný teen drama seriál, ktorý je ale spracovaný na výbornú. Obraz zvrátenej doby v tom najhoršom možnom svetle. Skvelo zahrané, krásne natočené a pre mňa najlepší seriál tohoto žánru. Kurevsky kvalitný, možno poučný (uhol pohľadu) a depresívny. ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Natáčanie v lunaparku počas štvrtej epizódy trvalo 6 nocí. (CroSsicek)
  • Škola, do které chodí hlavní postavy seriálu, je Ulysses S. Grant High School v Los Angeles a natáčel se zde například videoklip k písni Back to School (2000) od skupiny Deftones. (Punisher)

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama