Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak seriál Věřte Nevěřte rovněž patřil v mládí k mým oblíbeným a většinou jsem nevynechal žádný díl. Jonathan Frakes byl skvělý průvodcem těchto příběhů pravdy a fikce a ani po letech jsem nedokázal na některé díly zapomenout. Kvalita byla různorodá, ale většina se tvůrcům celkem povedla. Taky jsem tipoval – ale snad jen třikrát jsem uhádl všechno správně – většinou tomu bylo naopak. Asi nejvíc se mi líbily všechny ty kuriozity (pomůcky), které nám ukazoval na začátku a jenž dokázali oklamat zrak. Nedávno jsem si asi dvacet dílů připomenul z nostalgie díky youtube. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

TV seriál, který je určitě zajímavý, ale občas mi připadá, že se až moc snaží být záhadný a cool hraje si na skutečně tajemný seriál.. Já mu to moc ale nežeru a myslim, že i ty skutečně zajímavé příběhy u kterých se zamýšlíte jsou jen do určité míry podle pravdy. Scénaristé se snaží aby to vše tajemně vyznělo. Navíc pokud shlédnete více dílů zjistíte, že pointa většiny příběhy je stále dokola. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

TV BARRANDOV - Dneska v 9 hodin večer jsem zasedl a příjemně si zavzpomínal. Tenhle seriál patřil v mém mládí k těm nejoblíbenějším. Tajemné příběhy, u kterých jsme celá rodina tipovaly, jestli je to pravda nebo výmysl a dělali si čárky za uhodnutou odpověď :) Jonathan Frakes, ale zejména dabér pan Plachý tomu dodávali ještě tajemnější atmosféru. I dnes se mi to líbilo, jenom s tím CZ dabingem se tenkrát moc nemazlili - téměř všechny mladé mužské postavy mluvil Filip Švarc :) Od té doby jsem na jeho hlas alergický :) Každopádně seriál byl, je, a vždycky bude pro mě jedničkou! Hned si ho dávám do oblíbených. 99% // Další zhlédnuté epizody: 5.12., 12.12., 19.12., ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy zadány, ale pozor - nikoliv z nostalgie, tenhle seriál je fajn i v moderní době, i když zpracováním se může zdát lehce zaostalý. Vždycky mě bavilo tajemno a nadpřirozeno a tady se krom toho člověk dočká i speciální hry na hádání, co se stát mohlo a co ne (což je ovšem nejspíš i tak v rukou scénáristů). Večery v dětství strávené u TV s rodinou nad touhle klasikou se nezapomínají, stejně tak jako dva hlavní matadoři - Jonathan Frakes a James Brolin. Já měl vždycky radši Frakese. No dobrá, přiznávám, trošku jsem se s tou nostalgií rozjel, ovšem co v dnešní době takhle zajímavého a zároveň tak jednoduchého (je jen určitý počet duchařských historek, které budou zároveň na pokraji uvěření a napínavé) vzniká? ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o tento seriál, horko těžko se mi ho hodnotí. Ty povídky, co se měli „jakože“ stát, byli natočený pěkně a po umělecký stránce to beru. Tam se tvůrci perfektně vyřádili. Samozřejmě ty co se opravdu reálně stali, těch je jako šafránu. Nanejvýš tak třeba dva kamioňáci, co na stejným místě v rozmezí pěti let havarovali, a zachránili si mezi sebou život. Tomu bych mohl i uvěřit. Na druhou stranu ty fiktivní příběhy, byli často dost uhozený a do tohohle seriálu neměli být vůbec zařazený. Nejsem tak naivní, abych věřil na upíry, vlkodlaky, a super indiánskou kletbu. Nebo na ducha mrtvý ženský, co jen tak s chlapama flirtuje, děla dohazovačku, anebo láme srdce proutníkovi, to bylo už vážně trapný. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Šestá série se točila na kamery Blackmagic URSA Mini Pro 12K. Holger Frick, jeden z produkčních této série, uvedl: „Schopnost této kamery točit v rozlišeních 12K, 8K, 6K a 4K zjednodušila mnoho našich rozhodnutí, zejména vzhledem k velmi nabitému natáčecímu plánu.“ (kriplozoik)
  • Řada příběhů je inspirována takzvanými městskými legendami (urban legends). (L_O_U_S)

Reklama

Reklama