Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V podstate, aké strašidelné dielká môžu byť hodnotnejšie? Milujem tento seriál už od jeho počiatku. Každý moderátor mal niečo do seba a len pridával na tajomnej atmosfére. Niektoré časti sú nadmieru originálne, iné menej. Fiction - práca scenáristov. Fact - práca scenáristov tenúčko opierajúca sa o skutočné fakta. Inak povedané tu nájdeme len minimum *ozajstnej* pravdy. To však na kvalitne rozhodne neuberá. Jedny z mojich favoritov - http://www.youtube.com/watch?v=5jzXzpkjkJ8 , http://www.youtube.com/watch?v=dw_iAgih8Hg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=StMqF2Yo92g&feature=related . ()

heyda 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ, NEJÚŽASNĚJŠÍ a moje každotýdenní droga!!!! Na tomto seriálu jsem vyrůstal a nevynechal jsem jediný díl. Ať už to, co tam bylo sehráno a natočeno byla pravda nebo ne, tenhle pořad měl nápad, měl napětí, mrazivou atmosféru a perfektní moderátory. Jonathan Frakes úplně supeeer. Jeden z nejlepších seriálů pro mě osobně, ale především seriál, který ve mě probudil hororového ducha. Bez něj bych se možná nikdy na horory nedal, proto díky za něj!!! 10/10 ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

TV seriál, který je určitě zajímavý, ale občas mi připadá, že se až moc snaží být záhadný a cool hraje si na skutečně tajemný seriál.. Já mu to moc ale nežeru a myslim, že i ty skutečně zajímavé příběhy u kterých se zamýšlíte jsou jen do určité míry podle pravdy. Scénaristé se snaží aby to vše tajemně vyznělo. Navíc pokud shlédnete více dílů zjistíte, že pointa většiny příběhy je stále dokola. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

někdy mi vadilo, jak je příběh najednou utnutej skoro v půli a dál nic. prostě uprostřed klapky se rozhodli tenhle pitomej skeč ukončit a šli na kafe. jinak celkem pěkná tv hříčka, ale po nějaké době dost ztrácí na originalitě. ale Frakesovo uvádění e lepší jak od Brolina. hlavně tím, jak tam vždycky zapojí nějaký rčení typu "Myslíte, že je tento příběh pevný v kramflekách, nebo vás jen taháme za fusekli?" a ty jeho zábavný hračičky jsou taky dobrý. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Věřte-nevěřte" aneb sled povídek oscilujících mezi odpadem a čas od času (výjimečně) solidním nadprůměrem. Mám ráda záhady a nadpřirozené jevy, baví mě, ale v případě téhle série je většina příběhů tak přitažená za vlasy, až to smrdí. Reálně to celé vidím tak na dvě hvězdičky, valná většina uvedených story se stěží hrabe k průměru, ovšem subjektivně do toho zasahuje ta nešťastná fascinace tajemnem, takže připrdnu i třetí hvězdičku. 50% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Scenáristé často stavěli své příběhy přímo na novinových článcích. V seriálu se tak objevily také příběhy ze skutečných historických událostí, jako například předpověď potopení Titanicu nebo příběh z historické vzducholodi Hindenburg. (HappySmile)
  • K příběhu „Příšera ve skříni“ scenáristé až po dlouhých letech přiznali, že ve skutečnosti se tyranský bratr ze skříně dostal ven šachtou a schoval se u svého kamaráda, kde ho po pár dnech našli. [Zdroj: eurozpravy.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama