Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Campbell 

všechny recenze uživatele

PArádní seriál kterej mi jako malému nahnal nejednou strach, je sice pravda že některé povídky jsou slabší, ale máme jich tu rovnou 5 takže většinou převyšuje kvalita. Dost často jsem se bál i lekl. A i dnes mi občas běhá mráz po zádech. Uvaděči jsou přesvědčivý a Frakes je parádní ve všech směrech. Sem tam role nějakého známějšího herce potěší(scrimm). Jen do dnes nevěřím polovině věcí co se udajně odehrála. Ale každopádně parádní a můj oblíbený seriál. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Jediné co jsem neměl rád bylo, že televize Prima věčně měnila vysílací časy, jinak ale těžko hledat, co vytknout. Jonathan Franks v podobě průvodce večerem byl tou kotvou, která diváka znovu zakotvila do reality. Neustálá zásoba hlášek typu: "Je to pravda, nebo si z vás děláme jenom dobrý den? byla vždy odlehčením mezi výborně zpracovanými hrůznými "povídkami", kde se scénariské opravdu vyřádili. Ač jsem seriál poprvé viděl již dávno, tak i při opakování mi kolikrát přejel mráz po zádech, takže Věřte nevěřte! to už je na vás. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tady jsem opravdu váhal, jak mám hodnotit. Věřte - nevěřte byl totiž kult mého mládí, i když jsem seriál nesledoval, znal jsem z vyprávění mých kamarádů snad každý díl. Tyto tajemné povídačky s velice temnou atmosférou mě děsily. Nestydím se, když přiznávám, že jsem někdy dokonce ani strachy nemohl usnout. Bál jsem se zlých bytostí, které nás obklopují, aniž bychom to věděli a stejně tak i všeho toho nadpřirozena. Na táboře jsem býval posledním, kdo zamhouřil oka, neboť jsem neustále myslel na to, co se mi všechno může stát. Jenže pak jsem jednou na seriál narazil v televizi, a to byl zásadní zlom mého mínění o něm. Zjistil jsem, že ústní podání je mnohem strašidelnější než to filmové. Navíc herecké výkony byly naprosto nepřesvědčivé a efekty působily dost levně. A to mi bylo líto. Strašidelné příběhy (jejich základy bez trapných dialogů) sami o sobě nabízejí povětšinou velice zajímavý potenciál, který by šel určitě využít mnohem lépe. (Obnoveno ze zálohy) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Mám sem tam horory ráda, jako mladší jsem prakticky nesledovala nic jiného, ale nikdy jsem se jich vyloženě nebála, ani mi nijak zvlášť nenaháněly hrůzu (to už muselo být). Ale když občas koukám na tento seriál, už jen úvodní znělka a pochmurný studium společně s Jonathanem Frakesem mi docela hrůzu nahání. Asi to bude tím, že jsem na něj hodně koukala jako malá a to jsem se u toho místama fakt klepala. Hlavně teda při některých epizodách, které mám do dnes zaryté v paměti. Nejspíš mi ten pocit nějak zůstal, no. Každopádně tato série mini záhadných příběhů je fajnový mysteriózní kousek na zahnání nudy. V každém díle budete mít možnost vidět pět rozdílných příběhů a na konci se dozvíte, které z nich se opravdu staly a které z nich jsou jen pouhý žvást. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Věřte nevěřte, kdysi se mi seriál velmi líbil. Asi v 8 letech jsem býval pravidelným divákem a po některých dílech jsem se v noci bál jít vyčůrat. O pár let později. Asi tak v 10 letech, jsem nad příběhy začal přemýšlet a udělal si jasný obrázek, jak to s tou pravdivostí asi bude. Herci hrají tak nepřesvědčivě, že se fikcí zdají být příběhy úplně všechny. Pokud seriál nesledujete sami, tak se nabízí změřit se spolusledovatelem či spolusledovatelkou síly. S ohledem na to, že už si úplně nevybavuji, jak příšerně byly díly zahrány, protože už je to pěkných pár let, co jsem nějaký díl viděl naposled, tak hodlám hodnoti podle dojmu, který na mě udělal seriál dříve, kdy jsem herecké výkony a další prkotiny absolutně neřešil. Slabé 4*. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Řada příběhů je inspirována takzvanými městskými legendami (urban legends). (L_O_U_S)
  • Stávalo se, že po vysílání volali do televize lidé, kteří tvrdili, že daný příběh, označený jako smyšlený, se jim skutečně stal. (Langy10)

Reklama

Reklama