Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (590)

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě spolu s Akty X jeden z nejpovedenějších mysteriózních seriálů, který sází především na velké množství krátkých příhod, z nichž si každý vždy alespoň jednu vybere. Jako bonus se nám dostává možnost otestovat si své dedukční schopnosti při rozpoznávání pravdy od fikce. Bohužel ale šmrnc a kouzlo prvních epizod pro mě vyprchalo překvapivě rychle. Největší leknutí 3x07 poslední příhoda. 60% ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Tehdy jsem ten seriál neskutečně žral a doslova hltal všechny příběhy. Bavilo mě hádat, bavil mě Frakes, ale postupem času se to stalo otravně stereotypní a nudné. I tak ale mají některé příběhy drsně našponovanou atmosféru. Jeden z mých nejoblíbenějších: http://www.youtube.com/watch?v=PbiWUyzc-Vo ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Taktéž jedna z důležitých částí mého televizního dětství :) Dokonce si pamatuju nemálo nočních můr, tímto seriálem způsobených, ale stejně jsem se každou (tuším?) středu dívala zas. Jonathan Frakes byl ovšem bezkonkurenční, když ho vystřídal ten druhej maník už to nebylo ono. A byť by to pro mě teď už asi pozbylo ono strašidelné kouzlo, stejně musím hodnotit kladně :) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

někdy mi vadilo, jak je příběh najednou utnutej skoro v půli a dál nic. prostě uprostřed klapky se rozhodli tenhle pitomej skeč ukončit a šli na kafe. jinak celkem pěkná tv hříčka, ale po nějaké době dost ztrácí na originalitě. ale Frakesovo uvádění e lepší jak od Brolina. hlavně tím, jak tam vždycky zapojí nějaký rčení typu "Myslíte, že je tento příběh pevný v kramflekách, nebo vás jen taháme za fusekli?" a ty jeho zábavný hračičky jsou taky dobrý. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Věřte-nevěřte" aneb sled povídek oscilujících mezi odpadem a čas od času (výjimečně) solidním nadprůměrem. Mám ráda záhady a nadpřirozené jevy, baví mě, ale v případě téhle série je většina příběhů tak přitažená za vlasy, až to smrdí. Reálně to celé vidím tak na dvě hvězdičky, valná většina uvedených story se stěží hrabe k průměru, ovšem subjektivně do toho zasahuje ta nešťastná fascinace tajemnem, takže připrdnu i třetí hvězdičku. 50% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Ani jedna z epizod neobsahuje všech 5 příběhů pravdivých, ale ani všech 5 příběhů nepravdivých. (David7)
  • Celkem bylo v seriálu uvedeno 225 různých příběhů, 132 pravdivých a 93 vymyšlených. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno