Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O osmi vojácích zapomenutých válkou na malém ostrově.  Rok 1941. Osm italských vojáků obsazuje ve jménu Mussoliniho malý řecký ostrov kdesi v Egejském moři. Po zuby ozbrojení vojáci najdou v opuštěné vesnici jenom pár slepic. Čas míjí a nikdo se neobjevuje. Vojáci přestávají držet hlídky, odkládají uniformy i rozkazy. Povinnost se mění v prázdniny. Nic se na tomto stavu nezmění ani po návratu vesničanů z hor. Na ostrůvku není ani rádio, a tak nepřicházejí žádné zprávy. Válka je kdesi daleko, nikdo ani neví, jestli už neskončila. A náruč krásné Vasilissy přináší zapomnění... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. I tímto zajímavým a nevšedním způsobem se dá prožít válka. Skupinka italských vojáků si svoji misi určitě nepředstavovala jako celkem příjemnou a klidnou dovolenou na jakémsi řeckém ostrůvku osídleném pouze ženami a starci. Škoda jen toho zbytečného konce s příšerně namaskovanými dědky, kteří vypadali jako Zedníček s Nárožným v 2.sérii Arabely. Jinak bych hodnotil i výše. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

docela zajímavý film s protiválečným námětem. Líbil se mi jeho styl i vyprávěný příběh, jen trošku nevýrazní mi přišli herci, ale i tak byli dostatečně přesvědčivý. Hlavně je však natočený s nadhledem a špetkou humoru, která do té "poetické" atmosféry skvěle sedne. A film se u mě dostal těsně nad 4hvězdičkovou hranici. ()

Reklama

fantoci 

všechny recenze uživatele

Dívácky zajímavý příběh z druhé světové války. Film o skupině italských vojáků, kteří se vylodí na jednom zdánlivě opuštěném řeckém ostrově. V humorném příběhu jsou vykresleny charaktery jednotlivých postav. Vojáci brzy přijdou nejen o zbraně, ale i vysílačku. Místní obyvatelstvo brzy zjistí, že jsou tito vojáci neškodní, ale přátelští. A tak dojde k tomu, že vojáci na ostrově stráví několik let. Netuší ani, že v Itálii mezitím Mussolini padl a Itálie se stala spojencem Britů, Rusů a Američanů. Film je zábavný a divácky přitažlivý. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príbeh zaujal, ale jeho prevedenie je dosť povrchné a hlavne v úvodných minútach som mal pocit, že tvorcovia chceli byť vtipný za každú cenu a to i tam, kde humoru nebolo ani za mak. To posedávanie a vylihovanie na ostrove nedokázali oživiť nejakým zvratom alebo zaujímavejšími postavami. Postavy, dokonca ani tie, ktoré neskôr pribudnú sú dosť ploché a žiadna z nich nie je natoľko výrazná, aby uniesla film. Nudu aspoň na chvíľu preruší pekná Vasilisa - prostitutka. Mama bola prostitutka, babka bola prostitutka. Logické nie? Tento film mohol byť podstatne lepším, stačila jasnejšia vízia o tom, čo chcem točiť a čom chcem rozprávať. Nemáme tu dokonca ani postavu, ktorú by sme mohli označiť za hlavnú. Všetko je jednoducho príliš priemerné a krásny ostáva iba ten ostrov. No a ešte tá Vasilisa, no....60%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Salvatores mj. krasne vystihnul slabiny Duceho armady:-)! Presto, ze je v zanru uvedeno i to, ze se jedna o valecny film, tak ma Mediterraneo prazdninovou atmosferu, radu vtipnych momentu a krasnou hudbu. Vuci hercum nemam namitek. Jen zaver je zbytecny a doufam, ze prace maskera byla v tomto filmu jeho posledni praci... ()

Galerie (2)

Související novinky

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (více)

Reklama

Reklama