Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne je vlakem sražena starší žena (Miriam Kantorková), u níž se najdou bankovky z poštovní loupeže, která se stala před několika lety. Vyšetřování zavede Zemana na šachtu, kde se po letech setkává s Blankou Mutlovou. Při pronásledování jednoho z pachatelů v chodbách hlubinného dolu je Zeman po výbuchu plynu a následném závalu těžce zraněn... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý zásah do černého! Překvapivě. Snad až na větu o hornících, na které je spoleh, což samo o sobě nemusí nic znamenat, jsem ani tady nenašel žádnou ideologii. Zeman a Stejskal pátrají po lupičích nové řady peněz (inspirace Fikerovou Sérií C-L?) na šachtě i v Poldovce na Kladně. Znovu se tu objevuje Jaroslava Obermaierová v roli Blanky - oba jsou na sebe se Zemanem zjevně dost nadržení, takže je jasné, že se schyluje k další svatbě. Romanticko-komediální linka ale nijak neruší, gauneři v podání Otto Lackoviče a především Bořivoje Navrátila jsou výborní, do toho si Jaroslav Moučka střihne dalšího troubu z lidu a nezapomínal bych ani na výslech debilního Drábka v podání Petra Svojtky. Tenhle díl se mi vlastně dost líbil a hyzdí ho snad jenom experimentální syntetická hudba, která ještě se dá snést při scénách v továrně, ale při romantických scénách fakt vůbec nesedí. ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kladno plné rámusu z těžby a zapeklitý případ uloupených peněz z poštovního vozu, který snad po letech odkryje svého pachatele. Zeman tentokráte přihle hledání pachatele nasadí i svůj vlastní život, když se střetne tváří v tvář s nebezpečným Ledvinkou. Kdo je příčinou vlakového neštěstí a smrti v kališti? ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po siedmych rokoch sa kapitán Ján Zeman stretáva pri vyšetrovaní prípadu so svojou prvou láskou Blankou Motlovou. Tá sa po dramatických udalostiach v Plánici a tragickej smrti svojho manžela vrátila ku dievčenskému priezvisku Svobodová. Pracuje ako správkyňa ubytovne v Kladne. Zeman tam prišiel objasniť pokus o sebevraždu promiskuitnej Ruženy Formanovej, u ktorej sa našli bankovky pochádzajúce z lúpežného prepadnutia. Prípad samozrejme úspešne vyrieši, prežije zával v bani a začne aktívne randiť so súdružkou Svobodovou. ** ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o něco horší díl než předchozí epizoda Dáma s erbem. Stopáž dílu je příliš dlouhá a hudba pro tento díl se Liškovi moc nepovedla. Nebavily mě příliš dlouhé výslechy několika recidivistů, naopak dialogy mezi Zemanem a Blankou i rodící se vztah mezi nimi se mi líbily. Nebýt Ledvinkovy zmínky o jeho bratrovi - pachatel loupeže, toho času v cizinecké legii, jednalo by se o naprosto nepolitický díl. Nicméně zločinci této epizody patří k dělnické třídě, byť se jedná většinou o recidivisty. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát nás děj zavede do Kladna a jeho dolů, odkud se objevily peníze z dávné vloupačky. Kapitán Zeman se tam vydává vyšetřovat a na místní hornické ubytovně objeví její vedoucí, starou známou Blanku Mutlovou. Vrátila se ke svému dívčímu příjmení, a je znovu Svobodová. Zemanovým úkolem je vypátrat, kdo vlastní peníze z před lety vykradené pošty a kdo je distribuuje. Také se pokouší strávit s Blankou aspoň jeden večer. Jenže vždy je povolán zpět do služby a Blance zbude jen navařené jídlo a otevřené víno. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Termín „magacín“ (dnes se již slovo nepoužívá) znamená „sklad“. Jedná se o arabské slovo „mahzan“, v množném čísle „mahazin“. (sator)
  • U tohoto dílu se mylně (dokonce s videem na internetu) objevilo, že zde hraje v menší roli Vladimír Železný. Jedná se o jednu z počátečních sekvencí, zhruba ve 4. minutě, kdy Mirek Stejskal (Ladislav Mrkvička) navštíví Julii (Dagmar Veškrnová) na studentské koleji Větrník. Inkriminovaný jde kolem s Kamilou (Jana Paulová). Domnělý Železný říká Kamile: „Nevidíš, že má individuální konzultaci?“ A po chvíli Mirkovi: „Tak šťastné pořízení, drahouši.“ Ve skutečnosti se však vůbec nejedná o Železného, nýbrž o herce Michala Hejného. (MichalStxt)

Reklama

Reklama