Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (84)

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že by aspoň pro mě film splnil svůj úkol: pobavit!! To určitě ne! Viděl sem jen partu chlápků, který umí dobře gymnastiku a sou gumoví... + efekty... Do toho zasazený příběh nepříběh o záchraně mladého kluka, aby se ukázalo "velké dobré srdce" halvních hrdinů... Nic pro mě, možná pro nějaký skejťáky... Pro mě tohle neni film!!! ()

system 

všechny recenze uživatele

Le Parkour je sport, ktery vymyslel francouz David Belle a jeho kolektiv. Zjednodusene by se dal popsat jako "preskoc vse co ti stoji v ceste":-). V tomhle filmu ho, ale neuvidite, jelikoz David Belle ze skupiny Yamakasi odesel uz pred timto filmem a dal se na solovou drahu. Pokud mate zajem ho videt v akci, sezente si film Banlieue 13, ten chlapec proste umi:-) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Banda siedmych prestarnutých teenagerov neustále lezie po budovách a popritom skáče do chlpatých, aby ich zosmiešnili. Ani hlavná zápletka nie je extra strhujúca. Ústredná banda sa mi neustále plietla a krátko po skončení filmu neviem nič povedať o žiadnom z nich. Napriek krátkej stopáži a triviálnej zápletke film obsahuje strašne málo parkourových kúskov. Párkrát vylezú na nejakú budovu alebo niečo preskočia. Nie je to ani dobre natočené. Kopa blbých strihov, takže si nič poriadne nevychutnáte. Pustite si radšej na youtube pár klipov bandy zo Storroru a uvidíte oveľa pôsobivejšie kúsky, ktoré sú prekvapivo oveľa lepšie natočené. 3/10. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Már rád urbanistické sporty a parkour patří mezi mé nejoblíbenější, takže jsem si pustil Yamakasi, abych zjistil, jestli je ten film fakt tak špatnej, jak tu všichni píšou. Abych pravdu řekl, tak to zas tak špatný nebylo. Od filmu jsem nic neočekával a žádné překvapení se nekonalo. Pár pěkných parkourových scén se ve filmu našlo, scénář byl ještě o něco horší než jsem doufal a herecké výkony mizerné v rámci očekávání. Film se bohužel bere strašně vážně a schází mu nadhled. Dvě hvězdičky opravdu dostal jen s přihlédnutím k tématu filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto je film pre nenáročných divákov, ktorí majú radi tvorbu EuropaCorp (nevyšla náhodou odtiaľ? Neviem) a v súčasnosti majú radi európske filmy Jasona Stathama. Yamakasi je vcelku originálny mainstreamový počin, ktorý som videl preto, že mi ho niekto napálil na dvd a inak by som sa samozrejme k nemu nijako nedopracoval. O nič by som neprišiel. Keď tak teraz čítam jeho obsah, bol som pri ňom duševne niekde inde. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)
  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)

Reklama

Reklama