Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 1

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosférická podívaná s evidentně slabšími production values, která navzdory omezeným možnostem dokáže prostředkovat sugestivní zážitek v sympatickém komorním thrilleru s hororovými prvky. Takový ten typicky „malý film“, co dokáže zužitkovat nesporný tvůrčí talent s obehraným (byť stále atraktivním) námětem a zároveň přinést alespoň nějakou originalitu svým pojetím. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Jeníčkovi a Mařence, tedy O perníkové chaloupce, je v některých variantách na pomezí hororu, nejinak tomu je i v této verzi. Matka vyžene své děti, protože....protože je prý neuživí. A když Mařenka odmítla dělat bohatému pánovi couru, tak šla i s bratrem z domu. Jedna z nejsilnějších scén tomuto předchází: matka vyzve Mařenku, aby si šli s bratrem vykopat hrobečky. A když už budou mít v ruce lopatky, tak ať ho vykopou i pro ni. Sourozenci po strastiplné cestě nakonec najdou chaloupku s čarodějnicí, ale zde se příběh začne odvíjet poněkud jinak. Forma samozřejmě vítězí nad obsahem, což ovšem neznamená, že by se zde nenašel příběh včetně několika zajímavých myšlenek. Po obrazové stránce jde o nádherný film plný pastelových tónů, kouřových barev i stínů temnoty. Nemalou roli v navození temné atmosféry hraje hudba. Tajemný les s černou chaloupkou jakoby vypadly z gotického románu. Jeden z těch filmů, který je vyprávěn obrazem, jak to mám osobně rád. A protože obrazy je třeba si vychutnávat, tak kamera nikam nespěchá. Kdo by však očekával čistokrevný horor s akcí a výživným gore, bude dozajista zklamán. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $15,347,654Tržby Celosvetovo $21,282,967Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Skôr vizuálne podmanivé než nejako zvlášť dejovo pútavé, taký dosť komorne podaný horor, ktorý to ale nejak zbytočne neprestrelí a zbytočne netlačí na pílu. Necháva diváka nasávať tú ponúknutú ponurú patinu. /60%/ ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Jako už jsem viděl několik verzí Jeníčka a Mařenky, ale tohle byla snad nejhorší to snad i to od Asylumu bylo lepší. Celý film se vyšťaví během 10 minut pak to můžete rovnou vypnout a o nic nepřijdete říkal jsem si nyní se to rozjede , ale místo toho následuje pasáž keců ve stylu jsi vyvolená můžeš se učit a být bůhví čím a bůhví kým následovaných vidinami mrtvých dětí do toho ještě hýbající se stromy a hýbající se palice a podobné sračky a hovna mluví se zde z hřiby z palicemi a bůhví čím ještě (Harry Potter hadra) . Jeníček je zde úplně do počtu navíc se chová jak idiot (výmluva, že je to dítě a asi nebude tak chytrý neobstojí a neberu ji) obě děcka jsou sympatické asi tak jak koronavirus v domově důchodců a ty zhruba 2 hororové scény mě z letargie nevytrhnou. 0 procent díky bohu, že to nakonec z kin stáhly než dat za to prachy to radši zajít do bordelu a koupit si jednookou a jednonohou kurvu. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Chápem že film nebol v kinách, keďže je vírus, tak sme si ho dali zase oddelene s veľkým fanúšikom, ktorého som nachvilku predbehol v počte hodnotení. Janko a Marienka, ich príbeh pozná skoro každý. Herečka z IT sa dala aj jej menší brat. Film je priemerný. No tých 50% má, že sa v ňom nič neudeje? To asi pozerali komentujúci iný film. Temný vizual ale treba pochváliť. Išlo o netradičné prevedenie, také mierne psycho. 3* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama