Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 1

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co asi tam může vzniknout z rasově vyvážené moderní adaptace nesmrtelné pohádky, když rejža ani neví co za žánr vlastně točí? Eintopf. A dokonce skutečně plný střev, uřezaných ručiček, srdíček a ledvinek. Viděl jsem z tohohle filmu pár záběrů (les a chapupa) a vypadalo to docela zajímavě. I porušil jsem své pravidlo, protože na filmové moderní adaptace klasických příběhů ne zrovna moc rád koukám. To co bylo tehdy vymyšleno bylo dobře vymyšleno. pokud se chce někdo předvést a ukázat co umí, ať si natočí vlastní kousek s originálním scénářem. Sebrat Jeníčka a Mařenku, poslat je do lesa a nechat bydlet u ježibaby a jen tomu dát moderní háv a tmavé filtry umí každý. Nezastírám, že kamera byla místy velmi zajímavá a třeba to moderní pojetí chaloupky bylo super. Ale tady mocně vyzuál převyšoval děj a někde před pečením Jeníčka (to není spoiler) jsem nelžu i klimbnul. To by se asi tvůrcům hororu stávat nemělo, že si divák u toho krapet dáchne... Je to stejné jako když se nesmějete u komedie, nebo u thrilleru co není napínavý začnete při sledování opravovat mixér, protože má spínač někde blbý kontakt. Škoda, že veškerá ta snaha o ponurost a temnost vyzněla na prázdno. Mařekna byla zajímavě obsazená, Jeníček též a fajn byla i ježibába. Možná si Oz Perkins dal moc perníku, ale ne toho z nějž je postavena naše česká perníková chaloupka.  Dávám tedy jen za dvě ztracené panenky. * * ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Perkins nejnovější zpracování příběhu Jeníčka a Mařenky natočil artově a zdejšímu hodnocení se vůbec nedivím. Sází se zde na formu před obsahem. Ta estetika, kamera, design prostředí, vizuál a práce se záběrováním je zajímavá, působivá a velice vtahující. Sophia Lillis je vynikající. Je to pomalejší a nepustil bych to svým přátelům a asi bych to ani nikomu nedoporučil. Bavilo mě to ale sledovat a ke konci se děj ubral jinou cestou než bychom v tomto příběhu, který dobře známe čekali a ocenil jsem to. Není to obyčejný příběh o Mařence a Jeníčkovi...ne...Perkins natočil snímek, který si najde malá hrstka diváků a já to vlastně ve finále popravdě oceňuji. Tento režisér je talent a baví mě sledovat. Oproti ale filmu February mi tady chyběla hororová atmosféra a mohlo to být dle mého strašidelnější. Ale o to se nakonec nikdo tady nesnažil. Za mě bych tomu dal velice slabých 6/10. P.S. Ty záběry na les bych si rád hodil na teď. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosférická podívaná s evidentně slabšími production values, která navzdory omezeným možnostem dokáže prostředkovat sugestivní zážitek v sympatickém komorním thrilleru s hororovými prvky. Takový ten typicky „malý film“, co dokáže zužitkovat nesporný tvůrčí talent s obehraným (byť stále atraktivním) námětem a zároveň přinést alespoň nějakou originalitu svým pojetím. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Perkins dokáže skrze geometrické kompozice, okultní symboliku a nepříjemné zvukové plochy navodit zlověstnou atmosféru pro tři herce, kteří jsou nejlepší, když chrochtají a do toho konzumují houbičky. Jakmile se ale začne všechno dovysvětlovat návodným voiceoverem, je zle. Ta nádherná chata v lesích najednou nemá moc místností k prozkoumání, což se projeví i v ošizeném finále. Eggersova Čarodějnice je úplně jinde. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nápad dobrý,začátek je dokonce víc než to,ale pak to začne trochu drhnout a většina těch snových(?) pasáží je dokonce spíš otravných.Navíc to v určitých momentech vypadá opravdu lacině a i když tu jsou na druhou stranu pasáže,kterým se nedá upřít atmosféra,tak bohužel klady nedokáží převýšit zápory.Přitom to mohla být hororovo-pohádková záležitost nejen roku,protože podobných filmů se zase moc netočí...60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama