Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Faraday (Jeff Bridges) je univerzitním profesorem historie a specialistou na problematiku terorismu. Se svým desetiletým synkem žije v domě na předměstí Washingtonu D.C. a jen těžko se vyrovnává s nedávnou ztrátou manželky, agentky FBI, která zahynula při výkonu služby. Nové světlo do jeho rozvráceného života vnese sympatická rodina Langových. Stoprocentní Američan Oliver (Tim Robbins) se s manželkou a dvěma dětmi přistěhoval teprve nedávno a zdá se, že zdvořilostní vztah mezi sousedy brzy přeroste v přátelské pouto. Pak ale Michael přistihne nového známého několikrát při lži a vypraví se po stopách jeho minulosti. Odhalí šokující fakta úzce související s jeho specializací - Oliver Lang je totiž s největší pravděpodobností nebezpečný terorista, který se do Washingtonu přistěhoval v rámci příprav nové akce. Dokáže odborník na otázky terorismu osvědčit své znalosti v praxi a zhatit dokonale promyšlený plán teroristů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Už během sledování jsem se utvrdil v názoru, že jde o velmi vydařený snímek, ale závěr, ve kterém jsem (stejně jako hlavní hrdinové onoho okamžiku) nechápal, která bije, tak ten mě absolutně dostal. Řadím ho mezi nejlepší závěry filmu vedle takových perel jako Obyvklí podezřelí, Nebezpečné hry nebo Prvotní strach. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

627. hodnocený film: Představte si, že se jednou takhle projíždíte a před vámi se objeví dítě plné krve a popálené. Pak se dozvíte, že je to dítě vašeho souseda, o kterém zjistíte, že se vůbec nejmenuje a není ani tím, za koho se vydává. Náhodou kamarádí s jeho synem i ten váš a vám se tak mění život. Náhodou je ten soused i atentátník a jeho žena jede v tom s ním. Vaše žena se jim připlete do práce, proto ji zabijí. Vašeho syna vám unesou a atentát, který nakonec provedou, zabike spoustu lidí, včetně vás. A jak to celé dopadne? Za atentátníka jste považován vy, teď už neboštík, a vyník si chodí dál na svobodě... Že si to nedokážete představit? Tak se koukněte na Mijul bližního svého a bude vás to bavit, stejně jako mě. Další vynikající role a film s Timem Robbinsem. Jeff Bridges si tu střihnul zase supr roli. 4* jsou teda adekvátním hodnocením, za dobrej film. 4* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně opomíjený snímek, který svým finále musí uzemnit každého. Přestože jsem byl připraven na jakýkoli konec a v duchu jsem si říkal snad všechny možné i nemožné varianty. Tak nakonec film vyústí, pro mě naprosto nečekaným finále, které mě naprosto semlelo. Neuvěřitelné překvapení. Tim Robbins v jedné ze svých nejvýraznějších rolí. Film prakticky neustále graduje a posledních asi 30 minut to už je jen jedna velká jízda. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film je témou dosť blízky 'Devil's Own', no téma je asi jediné, čo majú filmy spoločné. Perfektne spracovaný scenár, výkony a k samotnému záveru majú námietky snáď len zaškatulkovaní laici. Ťažko síce uveriť podobnej skutočnosti, no realistickosť snímku tomu bohužiaľ napomáha. Páčil sa mi aj Pellingtonov zmysel pre detail vo vyhrotených situáciách. 85%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller, který však selhává ve svém tempu. Vše se děje s takovou rychlostí, že nestihneme hrdinovi proniknout do hlavy a stává se pro nás stejným otazníkem, jako jeho soused. Pokud jde o záměr, pak vyšel dokonale, ale pochybuji. Postupná gradace snímku však tuto pochybnost hravě skrývá. Skutečným problémem je konec. Ten je sice patřičně překvapivý, ale fakt, že by někdo tolik riskoval tak nejasný vývoj událostí, místo toho aby využil příležitosti, která se stane tak jako tak, mi prostě neštymuje. Je ale faktem, že konec použitý se hodí postavám do krámu. Výsledek je na pomezí tří a čtyř hvězdiček. Vítězí vyšší díky tomu, že Bridges i Robbins si své role patřičně vychutnali... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Ehren Kruger se zjevně nechal inspirovat bombovým útokem na Federální budovu Alfreda P. Murraha v Oklahoma City z 19. 4. 1995. (Dinsberg)

Reklama

Reklama