Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Konstrukčně jednodušší, avšak v tomto případě je to putna, neboť veškeré nedostatky zametá brilantně vykreslená atmosféra, jejíž chlad zamrazí víc, než noc na Sibiři. K tomu je nutno přičíst divákovo nutkání přemýšlet o paranormálních jevech a to mě jakožto zájemci o tuto oblast bohatě stačí. Ponuré, mrazivé, poutavé s několika pozoruhodnými záběry. Filmy tohoto typu "žeru". ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si myslel že mám možnost sledovat po delší době opět originální horor. Richard Gere se snaží co to jen jde, ale mě se moc hodnocení tohoto filmu nepozdává. Proroctví z temnot mě ničím nestrhlo. Je to taková trošku detektivka, která celou dobu spěje k jedinému nevyhnutelnému rozuzlení a čím více se blíží závěr, tím vše dostává jasnější obrysy. Myslím že šlo trošku více vymáčknout z Motýlího muže, ale Mark Pellington bohužel všechny napínavější scény vždy včas utnul. Bohužel. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Jediná má výtka po druhém shlédnutí filmu jest postava jakéhosi profesůrka, co všechno ví a vysvětluje (potkal ho taky, ví co je Cold zač). Přijde mi naprosto bezpředmětná, protože sice vysvětluje, ale tak zaběhanými klišé, že mi to trochu pokazilo výsledný dojem. Ale jinak si myslím, že je to krásně natočený film, akce i bez akce, tak bych tomu snad mohla říkat, protože nájezdy kamery jsou někdy opravdu zběsile klipové. Ojedinělá atmosféra, fajn děj, i herci stojí za to - škoda té zatracené postavičky. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Dejovo sa nekoná žiadny zázrak, aj keď námet je to rozhodne zaujímavý, čo si však zaslúži 4 hviezdy, je minimálne tá geniálna hororová atmosféra s hrozivým nepoznaným prízrakom, stiesňujúcou hudbou a tmavým prostredím. Mrazivý thriler, ktorý ma zovrel a pustil až na konci. Duchariny sú mojou šálkou kávy a tu som si jednoznačne zgustla. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Už tak hutnou atmosféru doplňovala nervy drásájící hudba, aby se divák fuckt strachy pos... Asi jsem nebyla v patřičném rozpoložení dne, protože jsem o depresogeny ve filmové podobě vůbec nestála. Kdysi jsem to viděla zřejmě celé, netuším, jelikož podobná negativa zatím úspěšně eliminuji směrem do nevědomí, bohužel tentokrát jsem nenašla sílu dokoukat do konce. Autosugesce začala nabírat na obrátkách, a když se jeden má strach podívat do zrcadla, a to ještě navíc oproti běžnému dni, pak je něco fest blbě a začíná to být vážné. ;-) Na chvíli jsem se nabila opačným nábojem při gay scéně Bébela, ale když navázal další ještě hutnější soundtrack ke Gothice, bylo načase šáhnout po krizové intervenci. Buď jít ven mezi ztracené anděly a bloudící duše nebo do bezpečí postele. Volím si Tebe, hřejivá hmatatelná peřino! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Hodiny s rádiem v motelovém pokoji Johna ukazují 6:14, což je odkaz na Bibli, Janovo evangelium, kapitolu 6, verš 14, který praví: "To je skutečně ten Prorok, který má přijít na svět". (Nedhelborn)
  • Příjmení odborníka na mimozemské inteligence Leek (Alan Bates) je obrácené příjmení Keel, autora knihy, podle které je film natočen. (Nick321)
  • V knihe sa veľakrát spomínajú tzv. muži v čiernom, ktorí v 60. a 70. rokoch "terorizovali" amerických občanov a zakazovali im zverejňovať svoje zážitky s UFO. Neskôr poslúžili ako námet na úspešný film Muži v čiernom (1997), kde z toho tvorcovia filmu urobili žart. (Popo)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama