Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mně rozsekalo! Neuvěřitelně mrazivá atmosféra, snad nejstrašidelnější, kterou jsem kde zaznamenal. Ti, co tu píšou měkký scénář, ono je to inspirováno skutečnými událostmi, tak se nedivte)) Hudba a zvuky, úplně top!! Film mně šokoval, nemá cenu se víc rozepisovat, bohužel, desítku nedám, pač konec jsem malinko přetáčel a neudrží si to skvělé tempo, hlavně, že mám ale snad všechny otázky zodpovězené! :) 9/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Proroctví z pekla je pěknej film, to bez debaty, jen kdyby nebyl tak moc zdlouhavej. Pravda dávám mu 4* ale rozhodně to nejsou čistý 4. U filmu se mi líbilo to tajemno to se rejžovy více než povedlo, Gere to uhrál naprosto dokonale a občas jsem se i bál, ostatní herci byly též výborní(hlavně ještě musím zmínit skvělého Willa Pattona). Atmosféra filmu byla taky výborná a dlouho jsem takovouhle atmosféru nikde neviděl. A finální scéna na mostě byla geniální. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

V první polovině je atmosféra filmu skutečně strhující a emocionálně zničující – Mothman útočí krátkými střihy, znepokojivou nedořečeností záběrů, které by byly jinde dohrány až do konce, nepříjemnými zvukovými zášlehy. Nejasnost a nejednoznačnost, s jakou je příběh rozehrán, napomáhá vcítění se do slibně zauzlovaného děje a bohužel vybičuje očekávání ad absurdum. Po fázi napětí však přichází fáze zklamání – výjimečně ne proto, že by zdroj tajemna byl cosi trapného (Mothman mě bude ve snech strašit ještě dlouho), ale prostě proto, že je tajemno užito v tradiční hollywoodské selance. Ve svém vyznění mi Mothman Prophecies tak trochu připomnělo thrillerovou verzi Ducha, což je, přiznejme si, dosti otřesná imprese. Mark Pellington nedokázal po celý film uhlídat obsesi rekvizitami a v jeho druhé části je to přemaštěné, překombinované a tragicky nedomyšlené. To, co zpočátku sloužilo jako znepokojivý náznak, funguje v závěru jen jako přebytečná proprieta, jejíž využití je "vysvětleno" jinakostí světa přízraků. Opravdu alibistické. Poněkud chatrně působí i herecké výkony, které se postupem času zvrhnou do přehrávaných tyrád bez přesvědčivosti. Velká škoda, kdyby Pellington a spol. uhlídali skvělé pnutí z úvodu a nenechali se strhnout k dofabulovávání už tak silného příběhu, jednalo by se o thriller nejvyšší kvality. I v této podobě však napětí a intenzitou strachu překonává Mothman bez problémů ty nejděsivější záběry čajíčkovitého 6. smyslu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Všetko je to vlastne o tom, že chlap sa akože námatkovo ukáže, no a potom vás začne kontaktovať a vravieť vám, čo sa stane. No a vy už bud' chcete tomu veriť, alebo nie. Pravda je však taká, že keby mne takým hlasom niekto rozprával do ucha, tak i napriek tomu, či by to bol žart, alebo nie, zoseriem sa od strachu, týžden chodím kanálmi aby ma nik nevidel, alebo nestretol a pred spaním - pri rozsvietenom svetle samozrejme, vždy kuknem pod postel a do každého rohu nadrbem cesnaku, minimálne dvadsať krížov a vykúpaný vo vode z kostola sa až potom položím na kute! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// slušná mysteriózní atmosféra, technické zpracování, hudební i zvukový doprovod, poutavý námět -složitý děj, slabý scénář, z herců nejsem u vytržení/// Možná mysteriózní žánr nepatří mezi mé nejoblíbenější, nebo alespoň tohle je další případ kdy jsem se hlavně v druhé polovině celkem nudil. Ale musím uznat, že jsem občas čuměl s otevřenou pusou a šokující závěr mě osobně nevadí. Spíše mi nesedí ten špatný pocit z celého filmu. No už jsem viděl hodně lepších filmů, ale u tohoto mohu chválit alespoň jeho výborné zpracování./// Celkem 61%/// ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Poté, co uplynou dva roky od smrti Mary (Debra Messing), je v záběru několik televizorů. Na některých z nich John Klein (Richard Gere) jako reportér diskutuje, na jiných probíhá sportovní utkání, ovšem na čtyřech z těchto televizorů je pouze nehybný záběr něčího oka. (Nick321)
  • V slovenčine vyšla kniha „UFO a iné zjavenia“ v roku 2002. Táto kniha, ktorá sa stala predlohou k filmu je plná aj ďalších a desivejších autorových zážitkov, ktoré vo filme neuvidíme. (Popo)
  • Ve scéně, kdy John Klein (Richard Gere) telefonuje s technikem z audio-analytického studia a stojí před zrcadlem, můžeme vidět, že jeho odraz v zrcadle dělá jiné pohyby, než ve fyzickém světě on sám. Na toto existují teorie, že ve světě může probíhat více realit souběžně. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama