Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Za kameru, hudbu, atmosféru, režii a herecké výkony jednoznačných pět. Problém filmu spočívá ve scénáři. Celý film se tváří hlubokomyslně a já osobně jsem čekal velkou fiální pointu. O to větší bylo moje překvapení, že situace je přesně taková, jak to celou dobu vypadá, a zhruba od poloviny hraje film blafovanou hru a zastírá fakt, že už všechno víme. Příběh jsem předtím neznal, ale to, co mělo fungovat jako velká pointa (neštěstí na řece Ohio), mě napadlo hned jak Gere přijel k zácpě. A film nám to o dobrých pět minut později servíruje jako VELKÉ ODHALENÍ alias "Ten Gere je ale chytrý!"!!! Naštěstí má celý film atmosféru takového napětí, že ačkoliv se zpětně jeví jako zcela bezpředmětné, činí film silným zážitkem. Jen taková perlička: není pravda, jak nám tvrdí závěrečné titulky, že se nikdy nzjistila příčina neštěstí - naopak, bylo prokázáno, že na vině byla špatná konstrukce. Ale to jen tak na okraj, film jsem si užil a silně doporučuji i ostatním! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Znáte ty epizody Věřte, nevěřte, kdy si celou dobu říkáte „to se přece nemohlo stát, to je úplný nesmysl“ a pak se dozvíte, že se to skutečně odehrálo? Přesně takový jsem měl dojem z Proroctví z temnot, akorát místo jedné tajemné události dojde rovnou k celé řadě, aby se na konci ukázalo, že neměly jiný cíl, než nás zmást a vystrašit. Což zvládají poměrně dobře. Mrazivá atmosféra doslova pohlcuje smysl mnohých scén. Pohlcuje a už nenavrací. Škoda, opodstatněná pointa by prospěla výrazně. 65% Zajímavé komentáře: Melies, choze, LuckyStar, fojtas ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Už tak hutnou atmosféru doplňovala nervy drásájící hudba, aby se divák fuckt strachy pos... Asi jsem nebyla v patřičném rozpoložení dne, protože jsem o depresogeny ve filmové podobě vůbec nestála. Kdysi jsem to viděla zřejmě celé, netuším, jelikož podobná negativa zatím úspěšně eliminuji směrem do nevědomí, bohužel tentokrát jsem nenašla sílu dokoukat do konce. Autosugesce začala nabírat na obrátkách, a když se jeden má strach podívat do zrcadla, a to ještě navíc oproti běžnému dni, pak je něco fest blbě a začíná to být vážné. ;-) Na chvíli jsem se nabila opačným nábojem při gay scéně Bébela, ale když navázal další ještě hutnější soundtrack ke Gothice, bylo načase šáhnout po krizové intervenci. Buď jít ven mezi ztracené anděly a bloudící duše nebo do bezpečí postele. Volím si Tebe, hřejivá hmatatelná peřino! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack tomandandy: 1. "Half Light" (single) - Low with tomandandy ,2. "Wake Up #37" - King Black Acid ,3. "Haunted" - King Black Acid ,4. "One and Only" - King Black Acid ,5. "Collage" - Glen Branca ,6. "Great Spaces" - King Black Acid ,7. "Rolling Under" - King Black Acid ,8. "Half Life" - King Black Acid ,9. "Soul Systems Burn" - King Black Acid ,10. "Half Light" (tail credit) - Low with tomandandy ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Dejovo sa nekoná žiadny zázrak, aj keď námet je to rozhodne zaujímavý, čo si však zaslúži 4 hviezdy, je minimálne tá geniálna hororová atmosféra s hrozivým nepoznaným prízrakom, stiesňujúcou hudbou a tmavým prostredím. Mrazivý thriler, ktorý ma zovrel a pustil až na konci. Duchariny sú mojou šálkou kávy a tu som si jednoznačne zgustla. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Při zhroucení Silver Bridge roku 1967 nezemřelo 36 lidí, jak se údává ve filmu, ale 46. (Dawid199)
  • Hodiny s rádiem v motelovém pokoji Johna ukazují 6:14, což je odkaz na Bibli, Janovo evangelium, kapitolu 6, verš 14, který praví: "To je skutečně ten Prorok, který má přijít na svět". (Nedhelborn)
  • Film je založen na skutečných událostech, které se staly mezi listopadem 1966 a prosincem 1967 v Point Pleasant v Západní Virginii. (Nedhelborn)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama