Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

mcleod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii je ve všech ohledech hnané až do nepříjemných extrémů... mnohem víc nechutné, mnohem víc duchařské, mnohem víc ujeté, mnohem víc směšné. Bohužel se nedá říct, že by zesílení všech těchto aspektů seriálu bylo pozitivní. Spíš se mi zdá, jako by si tímto pokračováním Lars von Trier dělal z celého příběhu (a možná i z jeho diváků) tak trochu srandu. Přesto je to pořád docela dobré... až na konec, který bych se pro náhlost a nezodpovězení mnoha podstatných otázek koncem snad ani nazvat neodvážil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niečo skutočne temné sa skrýva pod Kráľovstvom. Postavy z predošlej série zostali. Pribudlo niekoľko nových a všetci stoja tvárou tvár novým prekážkam, s ktorými sa dokážu vysporiadať svojsky a vtipne, alebo s hrôzou v očiach. Lars von Trier je dirigentom tohto opusu. Tejto štúdie charakterov v jednej nemocnici, kde zlo presakuje cez každú stenu a kde sa s dobrých stávajú zlý a zo zlých ešte horší. Kráľovstvo dva je dôstojným pokračovaním úspešného mini príbehu. Oproti prvej sérií tu máme démona, poločloveka a polodiabla, kult Satanových prisluhovačov, ktorým je na stope čiperná exorcistka pani Drusse so svojim synom Méďom. Ostatné postavy riešia svoje žabomyšie starosti - sú konfrontovaný s vlastnými chybami, alebo byrokratickým systémom. Toto je jeden s tých počinov, na ktoré sa nedá povedať veľa negatívnych vecí. Trier stupňuje napätie postupne a na každú silnú scénu pribúdajú dve ľahšie. Dôkaz toho, že dokáže pracovať s atmosférou, prostredím a postavami a tiež dôkaz toho že má nechutný zmysel pre humor. A hlavne to dokáže všetko spojiť takým spôsobom, že si to nájde svojich divákov, ktorý tomu bez rozmyslu pridelia nejaký ten kultový status. Čo je aj môj prípad. ()

Reklama

Bounded 

všechny recenze uživatele

Ernst-Hugo Järegård hraje svou hnusnou roli tak dobře, že je mi až nepochopitelné, proč jsem si ho oblíbil. Na nikom ze seriálu mi takřka nezáleželo, ale jak si neoblíbit primáře, který jde z jednoho průseru do druhého až se nakonec sám baví s hovnem. Každopádně mnohem zvrácenější než jednička, podle mě ale také méně nudné a více humorné. ()

rawen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, druhá série Království je možná ještě lepší než první, je pestřejší a o poznání méně děsivá - okamžiky jsou v ní přesto snad ještě silnější než v jedničce - scény s Bratříčkem jsou doslova neuvěřitelně sugestivní, skoro stejně zajímavé jsou ale i ostatní linie příběhu. Kdybych měl Riget popsat jedním slovem, vybral bych zřejmě slovo "bizarní" - ale jedno slovo v tomto případě opravdu nestačí - je to vtipné, geniální, poutavé, děsivé, pitoreskní, úchylné - je to prostě nejlepší evropský seriál, který jsem měl tu čest shlédnout. Škoda absence pokračování - 10/10 - celá série 10/10 PS: kde jinde najdete seriál, ve kterém děj průběžně glosují dva myči nádobí s downovým syndromem, švédský primář klečící nad záchodem, v němž pozoruje své výkaly a Lars von Trier v kvádru? ()

Folinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jízda první série pokračuje, ačkoliv měla jsem pocit, že už to nebylo tak napínavé. Mě osobně už některé věci začaly vadit (např. ti dva v kuchyni pořád dokola) - nedokážu pochopit, jak je možné, že se narodí takovej mutant a všichni v nemocnici ho chodí jenom pozdravit a tváří se, jakoby nic:))) Ale to, že neexistuje třetí série, tak to mě teda naštvali úplně!:) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama