Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

rawen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, druhá série Království je možná ještě lepší než první, je pestřejší a o poznání méně děsivá - okamžiky jsou v ní přesto snad ještě silnější než v jedničce - scény s Bratříčkem jsou doslova neuvěřitelně sugestivní, skoro stejně zajímavé jsou ale i ostatní linie příběhu. Kdybych měl Riget popsat jedním slovem, vybral bych zřejmě slovo "bizarní" - ale jedno slovo v tomto případě opravdu nestačí - je to vtipné, geniální, poutavé, děsivé, pitoreskní, úchylné - je to prostě nejlepší evropský seriál, který jsem měl tu čest shlédnout. Škoda absence pokračování - 10/10 - celá série 10/10 PS: kde jinde najdete seriál, ve kterém děj průběžně glosují dva myči nádobí s downovým syndromem, švédský primář klečící nad záchodem, v němž pozoruje své výkaly a Lars von Trier v kvádru? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle uz bohuzel na kvalitu prvnich ctyr dilu nenavazalo. Ale stejne nechapu, proc je to vsude deleny na Kralovstvi 1 a 2, kdyz tady dily normalne pokracujou 5, 6, 7, a 8. Na prvni pohled je vse pri starym, dej okamzite navazuje na neuzavrenej konec z prvnich ctyr dilu a rozviji dal pribehy jednotlivejch postav, opet tu na konci kazdyho dilu je proslov Triera a opet tu jsou stejny atmosfericky uvodni titulky. Jenze tak nak je pryc skoro vsechna atmosfera. Sice tu jsou opet zajimavy a napinavy veci, takze clovek ma potrebu skouknout vsechny dily, ale az na par hodne atmosferickejch momentu tvurci vsadili na cernej az uchylnej humor, kterej tu je ted skoro neustale, cimz atmosfera hodne utrpela. Navic se tu dost casto hraje desne na dost neuveritelny nahody. Navic v poslednim dile se opet nic nevysvetli a i podle zaverecnyho Larsovo proslovu je patrny, ze byla planovana treti rada, kterou by to chtelo fakt akutne. Lepsi 4*. ()

Reklama

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

možná o ždibíček horší než první série především otevřená duchařina a vyvolávání satana řadím do šedého průměru nestrašidelných hororů ale i přesto jako celek je i druhá série vynikajícím počinem který mě chytl a nepustil vše co fungovalo dřív funuje i tady tedy roztřepaná kamera jednotné barevné ladění skvělí herci a především dechberoucí atmosféra ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ulítlejší,bizarnější,ale v mnoha ohledech i zábavnější pokračování vynikající první série.Postava bratříčka je pravděpodobně tou vůbec nejbizarnější postavou v dějinách TV serálů.POkud má někde Království nedostatek,pak v absenci konce.Po 8 dílech a nemalém čase stráveném s tímo dílkem zanechává příliš mnoho otázek.Je jasné,že to byl Trierův záměr (snad),ale na to mu z prominutím sere pes.Nezbývá,než jen zvolat : "Dansk jävlar!!!" ()

Freemind 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série dávkovala podivnosti a morbidnosti vcelku střídmě, dvojka se ale utrhla z řetězu a přidala volume jak komediálním, tak hororovým prvkům. A díky Belzebubovi! Krásné rozvinutí komického dua paní Drusse a jejího nekňubovatého synka (tučňák, sušenky), mrazivá a smutná postava Bratříčka, Krogshøj okradený o duši (scéna s detektorem pohybu!!!). Prostě humor černý jako skandinávská noc, čistá a nefalšovaná dokonalost - tak, jak to mají mazlíčci rádi. Připojuji se k chóru ostatních zdejších plaček - dal bych cokoliv za třetí sérii. Třeba i ten největší a nejvzácnější sarkom na světě. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama