Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (101)

Bounded 

všechny recenze uživatele

Ernst-Hugo Järegård hraje svou hnusnou roli tak dobře, že je mi až nepochopitelné, proč jsem si ho oblíbil. Na nikom ze seriálu mi takřka nezáleželo, ale jak si neoblíbit primáře, který jde z jednoho průseru do druhého až se nakonec sám baví s hovnem. Každopádně mnohem zvrácenější než jednička, podle mě ale také méně nudné a více humorné. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii je ve všech ohledech hnané až do nepříjemných extrémů... mnohem víc nechutné, mnohem víc duchařské, mnohem víc ujeté, mnohem víc směšné. Bohužel se nedá říct, že by zesílení všech těchto aspektů seriálu bylo pozitivní. Spíš se mi zdá, jako by si tímto pokračováním Lars von Trier dělal z celého příběhu (a možná i z jeho diváků) tak trochu srandu. Přesto je to pořád docela dobré... až na konec, který bych se pro náhlost a nezodpovězení mnoha podstatných otázek koncem snad ani nazvat neodvážil. ()

Reklama

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

možná o ždibíček horší než první série především otevřená duchařina a vyvolávání satana řadím do šedého průměru nestrašidelných hororů ale i přesto jako celek je i druhá série vynikajícím počinem který mě chytl a nepustil vše co fungovalo dřív funuje i tady tedy roztřepaná kamera jednotné barevné ladění skvělí herci a především dechberoucí atmosféra ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Ešte o niečo viac choré pokračovanie Kráľovstva I. V nemocnici už zdá sa nie je žiaden zdravý človek z pohľadu personálu. K tomu sa pridá množstvo nechutností, občas zvrhlý humor a absurdita. Avšak Trier v pokračovaní pokrivkáva v budovaní atmosféry, ktorá zďaleka nie je taká hustá ako v predchádzajúcich dieloch. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhé série Království musím konstatovat, že takto šílené pokračování bych si teda nedokázal ani představit. Je to bizarnější, šílenější a takové jaksi rychlejší a svižnější než série první. No a Bratříček je jedna z nejbizarnějších hororových postav, co jsem kdy viděl. Kvalitativně to však zůstává víceméně na stejné úrovni jako první série. A jelikož nám po dvaceti pěti leté pauze konečně vyšla třetí, finální série s názvem Exodus, která mě velmi zajímá, tak doufám, že Lars po tak dlouhé době a s Parkinsonem na krku bude schopen znovu zabrouzdat do Království v plné kráse. 5/5 ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama