Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná - čaroděj Rumburak zavede pana Majera do pohádkového světa a ten skolí mluvícího vlka. Generace českých diváků, dospělých i dětí, je znají - princezny Arabelu a Xenii, pana Majera a jeho syny Petra a Honzu, čaroděje Rumburaka, i kouzelné rekvizity - prsten, plášť a zvoneček a vůbec přehršel originálních nápadů a zápletek... Televizní seriál Arabela, jehož autoři - Miloš Macourek a Václav Vorlíček - nás nepřestanou udivovat svou pozoruhodnou fantazií, se otvírá příběhem o tom, jak pan Majer (V. Menšík), herec malých rolí, našel malý zvoneček. Díky tomu nenápadnému, leč kouzelnému zvonečku se propojí osudy rodiny Majerovy s osudy královské rodiny z Říše pohádek. Už první zazvonění zvonečku bude pro obě rodiny osudové. Pan Majer se totiž omylem ocitne v Říši pohádek a nechtěně tam zastřelí mluvícího vlka. Tím uvede Říši pohádek do pěkného zmatku... (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Eire 

všechny recenze uživatele

Vplyv *ZAPADNYCH* nemcov je tam dost citelny... No soudruzy potrebovaly valuty. Prvy krat videne v puberte, teraz by som bol uz asi viac kriticky ale na druhej strane NOSTALGIA funguje... 75% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zhruba po 20 letech jsem se rozhodl využít vánoce k opakovanému zhlédnutí a jsem naprosto nadšený. Asi bych se mohl označit za člověka, který nenávidí drtivou většinu pohádek. Tohle je ovšem jedna z mála světlých výjimek, které lze pramálo vytknout. Arabela je skvěle napsaná, skvěle zahraná. Nechybí tomu zajímavost, nechybí tomu vtip a jednotlivé herce je radost sledovat. Tento úvodní díl byl navíc mimořádně vtipný. [90 %] ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mami, prosím tě, já jsem technicky založený a odmítám takovýhle věci poslouchat!" Menšík, čo by indiánsky komparzista vo westerne objaví zvonček a dochádza k prvotnému kontaktu s rozprávkovou ríšou. ()

Reklama

Reklama